Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine parcela-kmetijsko zemljišče… problem?

parcela-kmetijsko zemljišče… problem?

Pozdravljeni.

Čez kakšno leto, dve si nameravam zgraditi hiško na naši parceli. Zdaj me pa zanima v zvezi z lastništvom… Ali mi morata parcelo prodati? Ali se lahko vpiše da sem lastnica 1/3 npr, drugih 2 pa onadva? Darilna pogodba? Kaj se najbolj splača? Najugodnješa rešiev?

Oče in mati imata v lasti 2 parceli, ki se držita ena ob drugi… Za parcelo na kateri stoji zdaj hiša od mojih staršev piše da je stavbno zemljišče. Sosednja parcela je travnik. Na izpisku od občine pa piše prvovrstno kmetijsko zemljišče. Se pravi da to ni zazidljiva parcela in ni možno tam postaviti kakšne majhne hiške? Kaj pa sprememba namembnosti? Se to da?

Kako je s komunalnim prispevkom? Nobene infrastrukture na tej parceli ni. Vodovod, elektrika in telekom gre pa vse ob parceli.

Hvala že vnaprej…

Shera: tudi moji starsi imajo 2 parceli (kmetijska zemljisca 1.kategorije). Ce je parcela kmetijska; na njej ne mores zidat popolnoma nic (niti barake).

Priporocam ti, da cim prej podas vlogo za spremembo namembnosti zemljisca.

Tudi mi cakamo…kdaj bo kej, pa resno ne vem. Za take reci se lahko caka tudi 10 let; odvisno od obcine (kako namene ima na tistem kosu zemlje).

To je politika obcine…ce bi vsak kmet lahko zidal na tvojem ”teritoriju”…bi potem obcina lepo propadla:) na tak nacin pa izkorisca drzavljane.

Ajuuuj… Groza… No, jaz bi sam en delček tega zemljišča uporabila… Torej mora prvo prit geodet vse izmeriti, pol pa vloga na občino al kako?

Kako je pa z lastništvom? Ali lahko pridobim samo kao služnost za ta del?
Jao, kake komplikacije… 🙁 Ti naši zakoni… 🙁 Cccccccc….

Tudi jaz bi rada en del zemljisca uporabila zase; sam kaj ko ne morem storiti popolnoma nicesar.

Geodet tukaj nima nobene veze; ce bi zelela na temu kosu zemlje zidati…mora ta kos najprej postati zazidalen. Komaj potem se lahko zacne razmisljati v tej smeri.

Torej prvo moras podat vlogo na obcino (za spremembo namembnosti zemljisca)…nato bos verjetno cakala ”kdo ve koliko cajta”.

Ce bo ta kos zemlje zazidljiv, si lahko samo VELIKO VELIKO srecna.

Nato bos morala preverit, ce je parcela sploh komunalno opremljena (voda, elektrika)…in nato lahko zaprosis za gradbeno dovoljenje:)

Ja vem…tudi sama sem izgubila prevec zivcev s tem…mi tudi cakamo:)

Jaz sem tudi letos poleti oddala vlogo za spremembo namembnosti bi zidala malo stran od hiše staršev.Je tudi kmetijsko zemljišče 1 kategorije.Zaprosila sem za 600 kvadratov.So rekli na občini ,da se spejemajo prostorski akti vsake 4 leta in takrat naj bi že vedeli kakšna je situacija.Jaz vem,da bom klicala če me ne bodo obvestili,ker leta 2007 so sprejeli nekaj vlog samo so ljudje čakali baje 7 let.Tako,da veze so dobrodošle,če jih ima kdo?

Ali mi lahko kdo posreduje vzorček vloge za spremembo namembnosti.
Mail: petica@email.si

Hvala in upam, da nam uspe.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close