PARCELA IN DOSTOP – napačne meritve?
Spoštovani
na parceli, ki je v družinski lasti, je stala stara hiša – cca. 100let.
Po pridobitvi gradbenega dovoljenja za nadomestno gradnjo (pred 6-7 leti), sva z možem staro hišo podrla in na popolnoma istem mestu zgradila novo hišo.
Par dni nazaj smo po čistem slučajo ugotovili, da so meje naše parcele zarisane popolnoma drugače, kot na naših starih papirjih. Meje teče tik ob naši hiši, tako da nam ‘odpade’ del nadstrešnice pred hišo, celo dvorišče in znjim tudi cesta. To bi naj bila po novem občinska zemlja.
Prav tako je pod to zemnljo ‘zapadla’tudi edina cesta, ki vodi do naše hiše, in smo jo mi samo sanirali in asfaltirali.
Strah nas je, da se bo celotna občinska zemlja nekomu prodala in ne bomo imeli legalno pravno urejenega dostopa do naše parcele in hiše.
Zanima me kaj lahko naredimo in na koga se naj obrnemo. Dobili smo odgovor, da je tako pač po novih meritvah določeno. Mene pa zanima predvsem kdo je za nove meritve odgovoren, saj gre za razliko večih metrov. To pomeni, da bi morali zemljo, ki je bila po starih meritvah, dovoljenju in papirjih naša, sedaj še 1x odkupiti.
Lepo prosim svetujte mi , kaj lahko naredimo oz. kam se naj obrnemo, da stvar čimprej rešimo.
Hvala za hiter odgovor
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.