Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika paradižnikova juha

paradižnikova juha

Pozdravljeni!

Sem čista začetnica v kuhanju, zato vas prosim za čisto osnovni recept za paradižnikovo juho. Ne bi pa uporabila sveže paradižnike, ampak paradižnik iz konzerve ali mogoče mezgo (ne vem kaj je boljše).

Prosim za pomoč!

Srnica

Hojla, mani so vsekakor boljši paradižniki iz konzerve, naredim pa takole:
na olivnem olju čisto malo zdušim česen, nato nanj stresem paradižnike, dodam sol, poper in mediteranske začimbe, malo podušim, zalijem z vodo, nato zmiksam s paličnim mešalnikom, da je juha gladka, po okusu mogoče še kaj začimb in čisto na koncu žlička kisle smetane,
naj ti uspe, upam, da se boš znašla, ker jaz količine dam po občutku, lp

Pri nas pa eno čebulo, manjšo, narežem na tanke trake in jo popražim na malo olja (olivnega ali ? kar imaš), potem dodam čez nekaj minut malo česna(2-3 stroke) in malo sladkorja (slabo žličkico) in zalijem s pasiranim paradižnikom iz tetra paka (od tuša je men zelo dobra in cenovno ugodno, ni namreč vsak pasira O.k.), potem dodam malo rdeče paprike, poper, sol, origano in manjši lovorjev list, kuham nekaj minut 5-10 (zavisi koliko je lakota),dodam tudi 1-2 dcl vode, potem zakuham še gresove cmoke, rezance, kašo……ali pa samo jušne kocke na koncu vsak sam da na krožnik…….pasiram nič, ker imava rada čebulo in naju ne moti, zato jih narežem v obliko rezancev…….

Za “paradajz čorbu” kupim v steklenici paradižnikov sok.
V posodo vlijem malo vode, dodam eno malo olupljeno čebulo, lahko pol jušne kocke in kuham, da se čebula rahlo omehča. Dolijem 1 l paradižnikovega soka, dodam malo sladkorja, da ubije kislino in če je potrebno še malo soli, ter malo mlete paprike.
V tako pripravljeno juho zakuham debelejše ribance, ki jih naredim sama.
Takšno čorbo kuhajo v Vojvodini, zraven pa ponudijo mekike ( krapi ).

Lep pozdrav

Na malo olja zarumenim malo moke, zalikem s paradižnikovim gostim sokom (delamo ga doma in so notri že vse začimbe), dolijem malo vode. Paziti, da ni pregosto. Ko zavre lahko zakuhaš kar hočeš. Mi dostikrat damo malo riža. LP Silvia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close