Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Paradižniki – tamali

Paradižniki – tamali

Prosim za nasvet, kako porabiti majhne paradižničke. Dobila sem jih namreč polno košaro, pa ne vem, kaj z njimi. Jemo jih kar tako, za narezat v solato porabim preveč časa, ko so tako mičkeni:)

z mozzarello, na paštici, na rižoti, narediš bruschette

khm lahko ti jih jaz pridem iskat :)))

Hvala, Kitty:) Kako z mozarello? Surove na kose kruha? Ja, to je že ena ideja. Ostalo pa, na pašti, jih je treba skuhati, narezati, oziroma narediti šalšo, kot pač če bi imela ta navadne pomidore, je res?

mozzarella, paradižnik, olivno olje, sol, poper po želji dodaš še balzamičen kis in imaš eno jed

bruschetta – daš na kose kruha, gor paradižnike in še karkoli po želji in potem v pečico, obvezno na kruh malo olivnega olja

ne nič ne delaš šalšo. Daš jih samo na pol in malo pokuhaš. Če imate rajši bolj šalšo jih pa ko so pokuhano malo potlači.

Ma dodaš jih lahko skoraj povsod:)
Riba, pečen krompir in paradižnik pa v pečico. V tem primeru jih ne daš na pol ampak pustiš cele.

Lahko jih čisto same daš v pečico. Rabiš samo olivno olje, sol in poper.

Povej rajši kaj poleg paradižnika še imaš :))))

ooo, hvala še enkrat. Nič nimam, razen paradižnikov:)), se bom njim prilagajala, grem še v trgovino. Mislim, da bom kupila mozzarello. Aja, olivno olje imam! Kis pa navaden, ker balzamičnega ne maramo:)

Kaj pa lahko še dam na kruh za v pečico? Sir? Še kaj drugega? V tem primeru jih narežem, ali ne?

Jaz imam bruschette najrajši zelo enostavne. Mozzarella, paradižnik, sol, poper, olje.

Paše pa gor tudi: tuna, pršut, čebula, zelenjava (melanzane, paprika, bučke)……ma vse kar se lahko da v pečico v bistvu.

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/paradiznik-svez.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close