PARADIES: LIEBE
Jaz tudi nisem mogla spati… sem matjažija čakala, pa ni blo njega od nikoder; tako sem zjutraj zgodaj vstala, da sem zalila vrt.:)
Mogoče bi pa Matjazko pripeljal voz gnoja, saj veš bio in te stvari… Samo na suh vrtiček ne bo prijelo, tudi orje se v suhem slabo…
Ne moremo Matjazka s temi rečmi farbat, fant se spozna na kmečka opravila… 😉 :)))[/quote]
@On_ kolikor jaz vem pri nas nismo nikoli gnoja po vrtu trosili… jaz se na to, kot sem že napisala sicer ne spoznam (tudi na bio in te stvari ne) bom pa fotra vprašala, ko se vrneta z mamo iz (zasluženega) dopusta. orje pa se menda na njivah, na vrtovih pa se okopava… al kako?:))))
p.s.
Skrbim pa res, da je vrtiček (ki mi ga je mama zaupala v upravljanje) vedno obilno zalit… tako da ni nobene suše…
Binitka
Bil sem pri tvoji mami, ker je očitno ona glavni pridelovalec. 😀 Je rekla, da vedno prvo sama preizkusi, če so kumare okusne in dobre kakovosti (letos jih je suša izmučila in so bridke malo menda?), potem pa jih preda naprej hčerki, ker se ti baje bolj slabo razumeš, kaj vse raste na vašem vrtu. :)) Mi je ponudila tudi melone, ampak ne ravno najbolj sočne, čeprav se še dobro drži za svoja leta. :)))
Oh matjaži, to si imel pa burne sanje dans ponoč.:) Ja polna luna tud po mladičih seka, ne samo po ženskah :))
Je pa res, da se moja mama dobro drži, za svoja leta je prava lepotica. 🙂
p.s.
Jaz mam “baje” gene bolj po očetu-:)[/quote]
Res sta 2 sinoči sekali po meni, ampak samo verbalno, dlje nista upali. :)))))
Gene imaš po očetu? Jah, si čisto izrezan foter, on je bil taka dobričina, a ne? Mati menda bolj radoživa in temperamenta, ampak dobro, glavno, da sta se razumela, zakaj bi zameril vse, če je od časa do časa ponudila zelnjata glavo še kakšnemu drugemu, da sta skupaj delala kislo zelje. 😀
Ne na vtu se najprej orng preštiha, okopava se samo toliko za sproti, da se odstrani plevel in malo prerahla zemljo, se pobere pridelke, potem se jo spet preštiha…
Sumim, da je ta Matjaži en mladi prevzemnik kmetije in se mu ne da ubadat z širnimi hektarji, on bi raje imel nekaj manjših vrtičkov (kot je ta od Bibitke), ki imajo majhno obdelovalno površino in velik hektarski donos….
Glede na njegovo aktivnost tu menim, da je dojel, da je neobdelanih vrtičkov v izobilju, zato tipa kako bi bilo, če bi pripeljal še nekaj pomoči, poceni delovne sile v različnih barvah…
Tako bi on kasiral štihali bi pa drugi….
Samo Matjazi tile tuji biki… veš to niso kot domači telički, oni imajo veeeelike rogove in če ne boš sposoben angažirat dovolj vrtičkov bi znali od silne moči nabosti še tebe…. 😀
@matjaži, kakšen rezervni vrtnar ni nikoli odveč :)))
Kdaj odpotuješ, če ni skrivnost? :))))))))
Forum je zaprt za komentiranje.