Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Par vprašanj o Korziki

Par vprašanj o Korziki

Čez približno teden gremo na Korziko z AD. Trajekt imamo ob 9h zvečer. Koliko prej naj se podamo na pot (na sigurno)? Koliko pred odhodom trajekta zvečer naj bomo v pristanišču – kje naj čakamo do takrat? Ali ima kdo izkušnje s to večerno vožnjo? Zanima me, ali se moramo na tajekt peljati vsi 4 z AD-omom ali grem lahko jaz z otrokoma kaj prej? Karto imamo plačano preko neta. Ali bomo na mestu dobili karte za vsakega posebej ali samo eno skupno z AD? To me zanima, ker bi se rada z otrokoma malo zagrebla za kak dober prostor na trajektu in ker bo to nočna vožnja, bosta otroka (5 in 7let) verjetno spala. Kam – v kateri del ladje naj grem, da bo primerno – ali naj za otroka vzamem spalke? Vsakršen nasvet bo dobrodošel. Aja, pa še nekaj – če je bil kdo ob taki uri na trajektu z AD, kam ste potem šli ob enih ponoči – kje ste prespali? Kaj pa sicer, ste spali pretežno po kampih ali se kdaj da tudi izven njih na kaki plaži? Ali morda kdo ve, kako se PZa-ju reče po francosko oz. italijansko?
Za kakršenkoli odgovor se iskreno zahvaljujem.

Mi gremo tudi čez dober teden na Sardinijo, smo tudi kupili karte preko neta. Imamo samo eno karto za vse skupaj – za osebe, avto in kabino. V pristanišču je treba bit vsaj dve uri pred odhodom. Drugega pa žal ne vem.

Kot vem je na Corsica Ferries kar precej udobno, samo mi smo vseeno vzeli kabino. Defenitivno NE SPAT ZUNAJ. Ker stalno piha in ne boste imeli nobenega miru za spat. Če greste kam notri, priporočam kake res udobne fotelje (v kolikor vas ne bodo preganjali z njih) ali kak tapison pod kakšnimi stopnicami. Spalne vreče so vsekakor zaželjene, saj ti ponoči rata hladneje. Predvsem pa veliko dobre volje, saj bo vaša noč bolj kot ne neprespana. Zato priporočam, da si naslednji dan na Korziki hitro najdete nekje za spat in se malo spočijete.
Toliko, lp in lepe počitnice, Korzika je res lepa in uživali boste.

Tud jaz mam par vprašanj:

– ali je voda na otoku pitna?
– se da poceni dobit kake vrste fast food – kot npr. grčija z girosom, turčija kebab,… prodajajo na stojnicah kakšne podobe jedi?
– kako je z vožnjo po njihovih cestah? Npr. s povprečnim avtom (megane)? npr. relacija – calvi – ajjacio, boniffacio?

lp in hvala

Voda je pitna, tako da jo v kampu točiš v plastenke za čez dan.
Za kakšen fast food ti ne vem povedat, imajo pa neke dokaj ugodne turist pakete (gre bolj za kosilo po ugodni ceni, v restavraciji).
Cesta Calvi – ajaccio je ob morju, precej ovinkov, razgledna, a brez težav prevozna. Samo nekaj več časa moraš računat. Prećiš tudi en prelaz – tok pred Portom, prekrasna pokrajina, je pa seveda casta ovinkasta. ne vem, kakšne imate načrte, a v Portu se le ustavite kakšen dan, tam je res krasno. Pa seveda Bonifaccio – je zakon.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close