Par dni oddiha
Ojci!
Ja, tudi jaz bi ti predlagala Posočje. Sama sem zaljubljena v tiste kraje in vedno znova imam občutek, kot da se vračam domov. Ljudje tam so fenomenalni, prijazni, komunikativni – kot da si prišel nekam na drug planet. Narava je popolnoma neokrnjena, miru imaš kolikor ti ga srce poželi.
Sama ponavadi kampiram – najpogosteje v kampu Pri Johnsonu – ta kamp je divji, nimaš tušev in wc-ja, imaš majhno brunarico, igrišče za beach volley – cena je 300 SIT na osebo na dan. In leži tik ob Soči – ni lepšega kot zjutraj namakati noge v Soči, poslušati kukavico, piti kavico in pustiti mislim prosto pot. Lokacija: vas Gabrje – med Tolminom in Kobaridom.
Drug kamp je v Kobaridu – krasne sanitarije (tuš, wc, umivalniki). Kamp Koren, cena je cca 1.000 SIT na dan, tik ob Soči.
Potem je tu še kamp Podbela; tu še nisem bila, a pravijo, da je krasen. Leži ob reki Nadiži, ki je najprimernejša reka za kopanje. Ima približno 22 stopinj in je tako čista, da človek vidi potočne rake.
Predlagam ti tudi ogled Tolminskih korit, kjer je Dante dobil navdih za svoj pekel. Obvezno pa moraš iti v pristno vaško gostilnico v vasi Volarje na značilno tolminsko jed – friko.
Jaz tam vedno znova najdem svoj mir – tam je že zadosti dejstvo, da obstajam.
Pa lep dopust.
I.
Forum je zaprt za komentiranje.