Papua Nova Gvineja
Tole pa sploh ne bo držalo.
Jayapura nikakor ni uporabna kot izhodišče za vstop v PNG, ker je meja med Indonezijo in PNG na tistem koncu zaprta. Tudi vsa vojaška dovoljenja (= policijsko dovoljenje za potovanje v notranjost otoka) veljajo samo za vstop v indonezijski del otoka, indonezijska oblast pa nikakor ni pristojna za kakršnakoli dovoljenja v zvezi z gibanjem po sosednji PNG. Prav tako si z indonezijsko vizo prav nič ne pomagaš pri vstopu v PNG.
Ker pa niso stare dvajset let, to ni zavajanje. Stanje je preverjeno tudi letos točno tako, kot sem napisal.
Glej Shanti, a se ti ne zdi tole tvoje vtikanje v vsako moje pisanje precej nehigiensko. Na moje poste se odzivaš izključno z namenom blatenja, nikoli pa ne zato, da bi dopolnil vsebino napisanega v zvezi z obravnavano temo. Če imaš kakršne koli osebne težave, jih rešuj tam, kjer so, ne pa na moj račun.
Čestitam Vito torej si letos ze potoval….ali pac tudi ne in svoje “preverjene” informacije stresaš iz tujih rokavov…..no ob priloznosti da te se povporašam….kdaj pa si ti spal na dunajskem letališču??? Da ni bilo to ob odhodu na tvoj opevani “treking”, se moram prav vprasat ce je letalisce sploh takrat ze bilo:))))
Vitomir bo treba malo odrinit v svet spet!!
lp Shanti
Situacijo na Papui dovolj dobro poznam, da sto odstotno stojim za vsemi tukaj zapisanimi izjavami. Poleg lastne terenske izkušnje in obiska papuanskega narodnega kongresa v Jayapuri imam od tam redne kontakte s peščico udeležencev, domačinov, katerih vesti so dovolj zanesljive, da jih lahko tukaj objavim kot verodostojne.
Seveda bi tudi sam zelo rad prebral še kakšno drugo informacijo ali izkušnjo od tam, ki bi kakorkoli dopolnila, potrdila ali ovrgla moje trditve. Dokler jih ni, so pa tudi napisane dovolj dobra orientacija.
Pa srečno pot, Janez! Res tudi mene zanima, zakaj TI nisi na potovanju, ko to vedno svetuješ drugim…
-v katerem stoletju pa je bil ta narodni kongres…..mislim, da je najina kilometrina povsem razlicna, da bi me lahko vabil naj odidem na pot Vitomir
-tebe mulo Matic pa z veseljem vzamen v Nepal jeseni, rabimo pobiralca jakovih iztrebkov, da nas ne bo zeblo
trenutno se pa res kar ne morem locit od vas tako da naj vam se naprej ne ustreza moja druzba:))
lp
Shanti
Še enkrat malo bolj zares, ker vidim, da se drugi samo kregajo, pa ne vejo, da je Papua Nova Gvineja nekaj drugega kot Indonezija (Vito, zahodni del otoka, ki se dejansko imenuje Nova Gvineja, je Irian Jaya in je del Indonezije, ampak ti dve državi sta skregani in nimata nobenih resnih prehodov. Notranje težnje po odcepitvi so pač prisotne, a to ne bo pomagalo dobiti vize.)
Vizo za PNG dobiš v Bruslju (vsaj tri leta nazaj je bilo tako – jaz tudi nisem povsem svež, vem pa, da se turizem na PNG tako počasi odvija, da verjetno ni velikih sprememb). Jaz sem čakal na turistično vizo tri mesece, dobil sem jo šele po telefonarjenju v Port Moresby – na imigracijskem uradu so bili izredno prijazni in so jo odobrili v enem dnevu, še poklicala me je uradnica domov ob 3 zjutraj, da zadeva štima. Amapak na ambasadi so me prej tri mesece nategovali. Dežela je ful lepa, malo je treba paziti, sploh v mestih. Jaz sem letel s Quantasom preko Cairnsa, možen je še Air Niuguini preko Singapurja. Lep pozdrav in srečno pot.
Forum je zaprt za komentiranje.