Papirki porodniška-regres
Pozdrav
Prosim za pomoč. Danes sem dobila potrdilo o plačah za porodniško, pa mi na obrazcu niso upoštevali rfegres. Kaj se regres ne prišteje zraven ali kako? Kolikor imam v spominu, so mi prej regres vedno potrdili s plačo v tistem mesecu, kot je bilo nakazano.
Je to kaj novega? Ali samo napaka mojega podjetja?
Hvala in lp
Mojca
Tako, kot pravi Topsy.
Po kmečko, od kakršnegakoli priliva, od katerega so bili obračunani on odvedeni prispevki, se mora upoštevati.
Tako se zgodi, da je porodniška večja od plače, če le nimate plače previsoke, ker je porodniška navzgor omejena 🙂
Seveda za tiste, ki so pridno hodiel v službi in čakale na 28 dni pred PDP.
Srečno,
Karmen
NO, SAJ V TEM JE PROBLEM, SEM KLICALA ŽE NA csd.
kO GLEDAM IZPLAČILNO LISTO ZA REGRES, IMAM PORAČUNANE PRAV VSE PRISPEVKE, TAKO KOT NA PLAČI, TO SO pRISPEVKI ZA piz, ZA ZDR. ZAV.,ZA ZAPOSLVANJE, ZA STARŠ. VARSTVO.
Joj, se opravičujem za velike črke, moja napaka.
Baje da te zadeve niso pri regresih poračunane. A lahko katera pogleda na izplačilno od regresa, če ima to poračunano??? Zdaj je nekje napaka, pa ne vem kje??!!!!
Hvala
Prepričana, ker smo dobili prvo plačo (15.04.2007) potem pa regres (24.04.2007) in je čisto svoja izplačilna lista.
V računovodstvu mi zatrjujejo, da se regres ne šteje v porodniško. Ok, tudi prav.
Na CSD pa je rekla, da se v porodniško šteje vse, od česar so obračunani prispevki, predvsem Prispevek za starš. varstvo. In to pri mojem regresu je, kar je bilo tudi njej čudno. Sedaj pa je tu majhen ampak kar velik problem nastal iz tega
Tako kot je navedla že ena zgoraj in trdi tudi CSD. V povprečje za porodniško se štejejo dohodki v zadnjih 12. mesecih od katerih so bili obračunani prispevki. Regres tega načeloma ne vsebuje, vendar kjer so bili regresi izplačani nad maximalno mejo potem se se morali od tistega viška obračunati vsi prispevki. Tako da bi ti morali tisti višek regresa tudi upoštevati med povprečje za porodniško.
Lp, ela s
V računovodstvu morajo natančno vedeti od katerega dela so ti obračunali prispevke in koliko. Saj so morali vse te podatke dati na DURS za dohodnino. Po moji oceni gre za max 200 € (ali pa še toliko ne). Pa saj ni važno. Na ta račun dobiš ene 20 € višjo porodniško na mesec. Če ti pripada – vzemi.
lp, ela s
Hvala, 20 pa 20€, saj nima veze. Rajš otroku nekaj kupim, kot pustim ali državi ali napakm v podjetju.
SAmo gledam obrazec za porodniško in zadaj piše:” ZA IZRAČUN OSNOVE ZA POSAMEZNO VRSTO STARŠEVSKA NADOMESTILA SE NE GLEDE NA OBRAČUNANE PRISPEVKE, NE ŠTEJE: rEGRES ZA LETNI DOPUST….”
Ali to velja za tisti minimalni regres, ali glede na napisano in moj primer to velja za vse, kar pomeni, da se regres res ne upošteva, niti tisti preseženi del, za katerega so bili obračunani prispevki??
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.