pap test
Potem pa jokaj.
Malo heca, ne zameri. Ne paničari – moraš pač na ponovni pregled. To samo po sebi še ne pomeni nič. Lahko, da je bil rezultat nejasen, vzorec neuporaben, bodo pogledali ponovno in bo vse OK. Lahko pa, da gre resnično za kakšne spremembe, ampak to še ne pomeni nič tragičnega. Pomiri se.
Najprej HURA za naš forum.Spet je lep in vse štima;-)
Mene so tudi nazaj klicali in to po pol leta.Bris je bil slab in je sledil odščip MV in potem je bilo še zmeraj slabo in je sledil še en poseg. Takrat je bilo mučno, bolj psihično kot fizično. Teden bolniške sem imela in sedaj je vse ok.Kontrola pa redno na leto dni. Po posegu na pol leta.
Nič takega strašnega no. Zanimiva izkušnja je bila in dobro se je končala.
Jaz sem pol leta nazaj dobila isto, sem poklicala v ambulanto in izvedela, da imam bris C10 – kap, kap, kap,……sem se pomirila, pozdravila vnetje nožnice, se manj sekirala za vse (strs je HUDA reč!!!!) in pred enim mesecem sem imala ponovni bris, tokrat izvid A :)))))))))))
Brez panike torej in res res res skenslaj STRES!!!!! To je meni zabičal moj G in res deluje.
Jaz sem bila stara 24 let, ko me je G, klicala, da moram takoj nazaj na kontrolo. Šla sem na ponovni odvzem, izvid spet slab. Me zopet kliče G, da naj pridem po napotnico, da bom šla na onkološki inštitut na kolposkopijo. Meni je v glavi odmevala samo beseda onkološki, takoj sem jo povezala z rakom. Šla sem na kolposkopijo (odščip tkiva z MV), diagnoza je bila kronično vnetje MV, onkogeni HPV virusi negativno. Od takrat sem imela kontrole najprej na 3, potem na 6 in 9 mesecev, sedaj grem 1x letno. Od tega je sedaj že 5 let in slab izvid se ni več ponovil, tako, da se ne sekiraj in se pomiri. Misli na najboljše.
Veste, kaj je največje “sranje” pri tem?
To da lahko samo od sebe izveni, se pravi izgine.
Imela na leta te probleme, odščip tkiva, žganje z električno zanko in da ne rečem z živci na koncu. Potem pa kr na lepem nič več. Aja . Še to. Če imaš 3 krat zapovstjo (3 lete) v redu, potem padeš na kontrolo na tri leta. tolk o tem
Pred 12-imi leti odščip na vratu maternice, pred desetimi leti laserska vaporizacija, po tistem vsako leto na pregled pri G. Vse v redu, niti vnetij nimam. Res je tako, kot je ena zgoraj rekla, da mogoče samo od sebe premine, se podravi.
Vsem želim, da bi se čim manj obremenjevale s tem, da bi polno živele življenje, ki nam je dano.
Pozdravljeni!
Izvidi so pokazali pap c 23. Naslednji teden imam poseg čiščenja materničnega vratu in odvzem vzorca. Ali mi lahko lepo prosim kaj več napišete o pap c 23? Ali je to že kritična točka? Stara sem 34 let in imam dva otroka. Mlajši je star dobra dva meseca. V naprej najlepša hvala! Vidim pa, da ste nekatere imele ravno tak izvid. Kako je bilo?
ženske znamo svoj gnev uperiti na ženske organe.Torej čisto psihološki izvor.
Imela sem petkrat zapored slab test, nakar me je poslal na biopsijo materničnega vratu. Bilo je vse ok, nobenega raka, nobenega virusa. Ničesar. Ničesar otipljivega. Še ginekolog je rekel, da se včasih to dogaja in ne vedo zakaj. Ker nevidno je pa bilo. In sicer- slaba zveza z moškim. Vsao žalost, vso jezo sem uperila v svoja rodila. ko sem se z njim razšla, ni bilo več nobenega slabega izvida. In čez par let se mi je ponovilo ob drugem moškem, ki me je z lažmi zelo prizadel. Slab bris. a tokrat sem točno vedela, kaj je razlog. Tipa sem skenslala že prej, zadeva se mi je uredila do naslednjega odvzema brisa. seveda je moj ginekolog zelo prizemljen in v tole mojo razlago ne bi verjel.. zato moram enkrat na leto hoditi na pregled. Nič hudega. Važno je, da sem zdrava, da v meni ni doživljenjskega virusa in da točno vem, s čim sem se ranila sama. In ne dovolim več, da bi me kateri koli moški kakorkoli omalovaževal. nimam namena biti več žalostna zaradi tipa, ki me ne ljubi dovolj. Ni vredno. Res ni.
Forum je zaprt za komentiranje.