Paneton
Ja, samo v Eurospinu so mi dobri od takupljenih -saj je to v originalu italijanski božični kolač. Pri nas pa se ji najbolj približa pinca.
Dobri so mi okusi: polnjeni z limonino kremo, slaščiočarko kremo ( crema di pasticceria), ali pa z Baileys ali Contreau likerjem…. -osebno ne maram tistih s kandiranim sadjem ali rozinami 🙂
Bauli -najboljša industrijska znamka zame:
.http://www.bauli-international.com/en/from-our-oven/seasonal-products
italijanska sladica, 12.12.2021 ob 19:10
Ja, samo v Eurospinu so mi dobri od takupljenih -saj je to v originalu italijanski božični kolač. Pri nas pa se ji najbolj približa pinca.
Dobri so mi okusi: polnjeni z limonino kremo, slaščiočarko kremo ( crema di pasticceria), ali pa z Baileys ali Contreau likerjem…. -osebno ne maram tistih s kandiranim sadjem ali rozinami 🙂
Bauli -najboljša industrijska znamka zame:
.http://www.bauli-international.com/en/from-our-oven/seasonal-products
Sem jih gkedala v Eurospinu, imajo vec vrst in okudov, mislim da je Bsuli celo v razlicnih pakiranjih, v vrevki in v skatli. Kateri je dober?
Kaj pa Pandoro? V cem je razlika?
v skatli ali vrecki?, 12.12.2021 ob 20:21
Sem jih gkedala v Eurospinu, imajo vec vrst in okudov, mislim da je Bsuli celo v razlicnih pakiranjih, v vrevki in v skatli. Kateri je dober?
Kaj pa Pandoro? V cem je razlika?
Pandoro izvira iz Verone – ima obliko kot šarkel, oziroma potička v okroglem modlu; tudi oblike zvezde – ponavadi “plain”, samo testo brez polnoila in po vrhu posut s sladkorjem – ker ga namakajo tudi v Mareskino, Mandorlino, ipd… skratka, v alkohol; panettone pa je bolj v obliki naraslega hlebčka, z okroglo kapo po vrhu, polnjen s kandiranim sadjem,, polnoli, kremami, oblit s čokolado in različne verzije- izvira iz Milana.
jaz vedno kupujem v škatlah, ker tudi ni zmečkano, poškodovano, boljše mije – tudi notri je še v vrečki.
Kje v SLovenij Sploh imajo Bauli Pandoro in panettone kaj več od osnovne različice- jaz bi unega z limono, pa kavnega, pa tiramisu, pa tudi uni s pistacijino kremo zagotovo sezuje do orgazma 🙂
A je kdo videl v Lj Leclerc morda, da jih imajo tazgoraj omenjene okuse?
Spar ima samo tri v ponudbi, pa še to samo čoko in s kandiranimi pomarančami – ne pride v poštev…
Forum je zaprt za komentiranje.