Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Panasonic DMC-FZ10

Panasonic DMC-FZ10

Ali je kdo sprobal ??

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=panasonic_dmcfz10

Kljub številnim mnenjem na temle tujem forumu še zmer ne vem…. kaj bi nabavu.

canon s1 ma sam 3.2 pikslov , hp 945 pravjo da počas shranjuje fotko tko de imaš daljši časovbni razmik med dvema fotografijama , olympus c 750 je pa nekaj vmes , dimage z2 mi pa deluje tko nekam plastičn, medtem ko kodak 6490 nima stabilizatorja pa ogromn lcd zadaj ki kuri baterije. Vse kar sem naštel se dobi za dobrih 100 jurčkov in je pribižno v istem rangu , ne vem pa če imajo vsi možnost dodatnih objektivov npr. canon s1 is ima….

KO BI LE LAHKO VSE SPROBAL… NA TEH FORUMIH JE PROBLEM K PIŠEJO TUD TISTI KI SE NE SPOZNAJO AL PA NE ZNAJO UPORABLJAT IZDELKA PRAVILNO IN POTEM SE ZGUBIŠ V VSEH TEH MNENJIH.

LP

malo si preberi o FZ 1/2

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/photo/essays/vanRiper/030807.htm

FZ 10 je se bočjsi

jaz imama FZ 2 in sem poz. presenecen. Kljub 2 M senzorju se lahko primerja z vsakim 3 M fotoaparatom.

Ja sn prebral sam je tale pisec mal čudn. Pljuva čez CF kartico in hval sd , a vemo da so cf najcenejše poleg tega so na trgu že microdrive kartice , kompatibilne samo z cf in z memorijo 4 GB – noro in to trenutno že za 60.000 sit… 2.2 GB pa za 35 jurčkov. SD kartica je ravno zaradi svoje majhnosti omejena na 512 kb. Sej za fotke je doast , če pa hočeš posnet pol urni filmček pa potrebuješ pri 640*480 in 30 slikcah na sekundo kar 2 GB.

Trenutno sem res v dilemi ker se pojavljajo že tudi videoo kamere z 2 mega CCD še malo pa bo vse skupaj združeno. Torej trenutno proizvajalci fotoaparatov izboljšujejo snemanje filmčkov ker se cenijo memory kartice in hkrati proizvajalci kamkorderjev izboljšujejo resolucijo posameznih posnetkov , ker se cenijo ccd čipi. E pa zdaj bod pametn.

V glavnem če čakaš večno čakaš, tko de se bom zarad velikosti( panasonivc je zlo velik) in compact flasha in hitrega fokusiranja odločil za canon pa kar bo bo….

Če greš v hribe tud ne morš sam fotoaparata met v rukzaku.

LP

se eden, ki je padel na Canon (style Microsoft) reklamo.
Verjetno je to tvoj prvi digitalc.

brez zamere

ni prvi , sem mel že dva nikona in enga olympusa…. ja se strinjam teško je prej rečt predn sprobaš..

New Report

Close