Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice PAMUKKALE – BOMBAŽNI GRAD

PAMUKKALE – BOMBAŽNI GRAD

Zdravo.

Se splača od hotela voziti v eno smer cca. 6ur z avtobusom (+tega ni ravno med najcenejšimi izleti), samo zato, da si to ogledješ 2 uri :)) ?
Je res tako lepo, da je vredno?

hvala za mnenja!

@icebreaker

Kot prvo bi opozoril, da ta “bombažni grad” niti slučajno ni tako bel, kot zgleda na slikah. Ne vem, kdaj greste, a verjetno lahko pričakujete neskončno množico turistov, ki bo Pamukkale prečkala po edini poti, ki je odprta. No, meni se je ne glede na to zdelo vredno ogleda, je pa res, da ta ogled opraviš precej hitro.

Pa vendar to ni edina stvar tam. Nad tem so namreč prav lepe ruševine Hierapolisa z bazenom, kjer lahko plavaš med podrtimi stebri. No, plavanje je morda preveč optimistično, saj je tudi ta bazen poln turistov. Midva sva si ga zato le ogledala z roba.

Jaz imam en tak mešan spomin na Pamukkale. Lepo za pogledat, a več kot nekaj ur tam nimaš kaj početi. Najina neumnost je bila, da sva midva tam prespala in imela bistveno preveč časa. Zmotila naju je tudi množica turistov, a midva pač običajno hodiva po manj turističnih koncih sveta in zato na to nisva ravno navajena. Če prideš iz nekega resorta ob morju, te to verjetno ne bo motilo.

Problem pri teh organiziranih izletih v Turčiji je ta, da avtobus ustavi pred tkalnico preprog, kjer ti poskušajo kaj prodati, pa pred trgovinami z usnjenimi izdelki, pa pred gostilnami, kjer vodič pobere provizijo od prodane hrane in pijače. Ko pa prideš v Pamukkale, je pa ura že pet ali celo šest popoldan. tako da nimaš ravno na pretek časa, da bi si vse ogledal.
Vsekakor si je vredno ogledati Hierapolis in sam “bombažni grad”, ampak problem je, kot sem napisala v pomanjkanju časa.

Hvala za mnenja.. je res malo za premislit ja…

Najami si avto in pejdi sam. Cesta je ok, startas zgodaj brez ustavljanja vsake 2 ure za wc in razne trgovine in si tam dosti pred avtobusi. Vsak izlet ukljucuje 2 postanka za shopping kjer 1 uro gledas tepihe ki jih nihce ne bo kupil in pa usnje, kjer se najde nekdo ki zacne kupovat jako, pa se caka uro vec. To je razlog da si na koncu v Pamukalah uro pa pol

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close