Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PALMINO OLJE

PALMINO OLJE

Ko sem v trgovini nakupovala na oddelku slaščic, sem pogledala, kaj določena živila vsebujejo in povsod sem zasledila, da sladice vsebujejo skoraj vse, palmino olje.

Na tečaju za zdravo prehrano so nas učili, da je palmino olje droga, da je strup, ki povzroča raka. In kar zgrozila sem se, kaj jaz nudim mojim otrokom.

Še več, tudi šolska malica vsebuje ta živila, vsakodnevno.

Le kako si upajo prodajalci na police z živili postavljati tako hrano.

In kaj menite, dragi bralci tega foruma o palminem olju ?

V živilih se uporablja tako minimalna količina tega olja, da ne more vplivati na nobeno bolezen.

Bolj kot nevarno za zdravlje, se mi zdi škodljivo za okolje. Po svetu izsekujejo ogromne površine gozdov, da lahko zasadijo te palme, ki z oljem dajejo večji profit. Vse se vrti zgolj okoli denarja.

Hofer ima recimo kar veliko izdeljkov brez tega olja.

Niso pa razna sončnična olja ipd. nič dosti boljša za telo. Vsa ta olja povzročajo vnetja v telesu. Če se hočeš izogniti temu sranju pač ne kupuj že narejenih stvari ampak kuhaj iz osnovnih sestavin.

Ne kupuj pripravljenih sladic in slaščic, ker vsa vsebujejo palmino maščobo.

Že moj stari oče, ki je bil vojak v Afriki, je gvoril, da so palmine maščobe strupene.

Sem že zdavnaj izločil proizvode, ki vsebujejo palmino olje. Iz dveh razlogov. Ker je rakotvoren strup in ker zaradi pridelave palminega olja ekstremno intenzivno uničujejo okolje.

Vedno preberem deklaracijo in če je notri palmino olje potem ne kupujem!

Kaj pa druga živila, ki jih pripeljejo iz Argentine (limone) iz Kitajske (česen),breskve, marelice,  iz Španije, Italije, Poljske.

ALI se zavedate, kako je vse to prešpricano, da zdrži prevoz in rok trajanja.

Vendar tudi v Brdih, kdor je bil sedaj tam, špricajo vinograde ob vsaki rosi, da zdržijo, mar mislit, da so ti herbicidi, fitofarmacevtski pripravki, fungicidi, ki skrbijo za boljši pridelek, zares neoporečni, zdravi.

V sladoledu, jogurtih , kefirju so našli znatne dele etilenoksida, ki je rakotvoren.

Ta novica je preplavila medije prav sedaj, sredi poletja, ko pojemo največ sladoleda in ga radi ponudimo tudi našim otrokom.

Saj res ne vem več, kaj se sme in česa se ne sme jesti. To kar kupiš je kar po vrstne redu oporečno, to kar sadiš je potrebno “gnojiti”, ker ti sicer vse pojedo “naravni” škodljivci kot so polži, krti, bramorjei.

To s sladoledom me je pretreslo, zelo, zelo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close