Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Palični mešalnik

Palični mešalnik

Kaj vse delate s paličnim mešalnikom? Ravno smo ga nabavili in rabim nekaj idej!:) (tako za npr. razne napitke, kot nasplošno, kosila, omake…)
A se lahko tudi orehi nasekljajo z njim?
Hvala in lep pozdrav!

Najbrž si skupaj s paličnim mešalnikom dobila tudi posodico za sekljanje – v njej lahko zmelješ orehe, lešnike, meso, peteršilj,…
Sicer pa rabim palični mešalnik praktično vsak dan, najpogosteje za miksanje zelenjavnih juh oz. minešter. Moj mešalnik ima možnost nastavitve različnih hitrosti, zato mineštre zmiksam bolj na grobo pri nižji hitrosti, kremne juhe pa na najvišji. Zraven imam tudi metlico za stepanje, s katero stepam manjše količine smetane in beljakov.
Nikakor pa ne priporočam paličnega mešalnika za pire krompir, ker postane preveč zdrizast.

Lahko melješ, brez skrbi. Prav tako albert kekse za pecivo npr., čebulo če ne maraš solznih oči in smrdečih rok (vse v nastavku z nožki). V tej posodici delam tudi guacamole namaz (avokadov). S samim paličnjakom delam tunin namaz.

Narediš lahko tudi dober frape – sadje, mleko, malo sladoleda (lahko tudi led, ga fajn zmelje).

Z njim prav tako lahko narediš sadno kašo (jaz sem z njim delala hruškovo in jabolčno marmelado – sadje narežeš na manjše kose, potem pa s paličnim zmiksaš predno daš kuhat).

Baje se da narediti z njim tudi fino kavico – instant kavo daš v tisto tavisoko posodo (nekaj žličk), dodaš mleko in fino speniš. Nisem še probala.

Omake lahko “zgladiš” z njim. Pa še kaj, gotovo.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hvala, punce! 🙂 Sprašujem tudi in predvsem zato, ker bo oče kmalu moral na obsevanje in med obsevanjem se baje vname vsa sluznica, usta, požiralnik, vse… :(( in takrat menda človek lahko je samo mehko, pasirano hrano, po drugi strani pa mora jesti kalorično, da ostane v kondiciji! Zato smo tudi nabavili zdaj to. No, upam, da se bo obneslo in olajšalo vso zadevo…
lp

Hej!
Kp je ravno govora o paličnem mešalniku in sesekljani čebuli.Mi smo ga nabavili predvsem za takšne manjše količine čebule,ampak nastane problem,ker se nikakor ne seseklja tako kot bi se mogla,ostanejo takšni veliki kosi.Pa me zanima na kakšno velikost prerežete čebulo,preden jo daste v posodo,koliko čebule?

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hej, Maja! Palicni sekljalnik ti bo prisel res prav. Ocetu pa zelim, da bi vse potekalo cimboljse.

Sonce! Kar poskusi to z NESCAFE; potem v kozarec dodaj se sladoled in smetano. To je najboljsa ledena kava. Redno jo delam poleti, ker so zunaj vse takooo sladke. Niti ne rabis “palicnjaka”. Ob nakupu kave sem dobila zraven tako visoko posodico( sheker) . Ko nejkajkrat potreses gor-dol, dobis isti rezultat. Samo nikar toplega mleka, ker butne pokrov: hladno iz hladilnika.Meni se prileze tudi pozimi :))

Lep dan Babi

hali, jaz imam že zeloooo star paličnjak, te posode so bile manjše kot so sedaj, zado dam eno čebulo, bolj veliko recimo. Prerežem jo na pol, potem pa še vsak polovico na tri dele. Je res boljše da jo na manjše kose daš, ker drugače ostane kakšen večji kos notri. Ravno včeraj sem jo mlela ko sem delala posiljeno zelje po receptu od Babi – čebula se je čisto enakomerno zmlela in potem ob počasnem dušenju skoraj čisto razpustila.

Ker pa je zdaj že malu “ubogi” tale moj stari strojček sem zadnič gledala po tv relamo za nek magic bulet (ali nekaj podobnega) v top shopu – izgleda hudo uporabno, a imam malo rešpekta pred nakupi na takšen način. Mogoče si enkrat skorčim ogledat zadevo v trgovino kjer prodajajo te stvari.

Babi, tale Nescafe – icecoffee pa poznam ;-)). In šejkerček tudi imam. Tisto kar sem jaz opisovala se menda naredi z navadno instant kavo – meni je tale nescafe iz modre vrečke tudi malo presladek – bi morala verjetno dati kaj manj kot celo vrečko za en šejkerček… Bom probala ob priliki. A s toplim mlekom se pa “nesreča” zgodi praviš :-)), nisem še probala, sem vedno delala z mrzlim, pa potem včasih dala za kakšno sekundo v mikrovalovko če se mi je zahotelo bolj toplo pit ;-))

Zdaj bom jaz opisala tole instant kavo,ki je res zelo dobra.Jaz sem jo zmeraj delala kar tako,da sem jo zmešala z vodo,dodala malo mleka…dokler nisem dobila novega sodelavca,ki krasno “zašejka” tole zadevo…Naredi pa takole:v lonček da žlico ali dve instant kave,sladkorja po želji,dolije malo vode in kar s tistim tamalim mešalnikom (na baterije) zmiksa,da se super speni,doda mleko po želji in ostalo še vročo vodo,obvezno še slamico in to je to…sončece si mi lušte naredilo,bom kar zdajle podrezala,če pritisk ni še nikomur padel… Baje je pa krasno,če se zadeva naredi v kozarcu-prozornem,se baje lepo vidi…

Tako,poskusi in poročaj kako ti je všeč

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hej, Sonce!

Nisva se razumeli. Doma imam vedno v stekleni embalazi instant Nescafe, ki jih je nekaj vrst( prah, granule, classic mild….) brez sladkorja – ze od pamtiveka.
Prav mi pride, ce zmanjka kave, za kreme, sladoled…. Meni je ta okus zeeelo vsec za ledeno kavo, namakanje keksov za hitre sladice.
Sebi naredim vedno samo z mlekom brez sladkorja; nekateri si zmesajo najprej z vroco vodo, potem dodajo mleko.
Ko sem se v Angliji ponudila, da skuham gostom ekspresso ali tursko kavo, so rekli, ne trudite se, kar instant naredite. Potem pa se cutijo takooo pocascene, da sem se za njih potrudila in se peno jim pricaram v loncku za penjenje.
Mislijo, da so vsi “lazy people” :))). No pa tisto s filtrom tudi pijejo, saj ni slaba.

Sinoci me je ob osmih klicala prijateljica- babica – SOS, ker sta z vnukom (osmi razred) delala plakat za anglescino. Seveda sem nekaj angleskih casov popravila. Tako ne pridem iz prakse:) Past perfekt, past simle…. tudi mi smo se v gimnaziji lovili:)))

Sonce, si ze kupila raznobarvni poper v mlincku ( Kotanyi)? Prav lepo funkcionira. Zdaj jih prodajajo ze po 1 komad, ne 3 skupaj, kot v zacetku.

No, sem se naklepetala! Lep pozdrav Babi

Babi, sem mislila da imaš v mislih tisti nescafe ki je kao za “ajskafe” ;-)).
Zdaj kapiram, ja. Pri nas smo se pa tudi v službi navadile na filter kavo, ker je bilo čakanje na vrsto v čajni kuhinji “mission impossible” ;-)). Je kar pitna.

Zadnjič sem kupila mlinček Kotany vendar kar z navadnim črnim poprom in ras fino dela (glede na ceno niti nisem pričakovala). A imajo tudi tega pisanega v mlinčku? Joj, jaz sem en takšen anti talent za nakupovanje. Večino stvari itak spregledam ;-)). Grškega jogurta tudi v Tušu naprimer še vedno nisem našla (so imeli ene bolj velike kantice a žal samo sadne okuse, pa potem nisem vedela če je to sploh to ali ne). Bom pogledala za tole mešanico poprov. Je pa res da so pri nas trgovine tako različno založene, da ne govorimo o revni ponudi špara npr. – katastrofa, če jih vprašaš za kakšno stvar ki ni ravno najbolj običanja na tem svetu ;-)).

No, pa sem še kaj o kavi zvedela :))) dobra ideja, tudi to bomo poskusili!
Hvala in lp

Joj Maja oprosti, smo se kar na tvojo temo zaklepetale ;-)). Je bilo vse dobronamerno, se nam večkrat zgodi, ne zameri.

nič hudega, tudi ti recepti bodo prav prišli! :))

Hej, Sonce! Da, hcerka je kupila tega z raznobarvnim poprom v Mercatorju, ker je ugotovila, da imam ostala dva mlincka polna: v enem koriander, v drugem mesanico janeza in kumine:)) Jaz kar menjujem.

Ne, vrocega mleka pa ne sejkaj, ker bo sel pokrov v stop.
Za topel penast napitek uporabljam loncek za penjanje mleka. Mikrovalovke
nimam, pa ne iz kaksnih zdravstvenih predsodkov…premalo bi jo kot upokojenka uporabljala.

Pri nas so takooo cudni dnevi: nic soncka, toplo, kar soparno.
To mora biti pri vas lepo Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close