Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika palčinke brez jajc

palčinke brez jajc

Kako naj naredim palačinke brez jajc?

Sinu so poleg alergije na gluten odkrili še alergijo na mleko in jajca. (Mali pa ima najraje mlečno, že dva dni je laaaaačen. Pravi, da bo samo vodo še pil.) Riževi in sojino mleko je seveda bljak, za palačinke bo pa že, kako pa naj nadomestim jajca, da bo stvar stala skupaj???

Brala sem, da jih nekateri pripravljajo brez jajc enostavno tako, da jajca izpustijo. Sama jih se nikoli nisem pripravljala na ta nacin, tako da ti ne morem dati nobenih informacij. Sem pa nasla naslednji recept na strani:

Palačinke

Sestavine: (za 15-20 palačink)

2 skodelice moke (polnozrnate)
1/2 skodelice sladkorja (rjavega)
1/2 zavojčka pecilnega praška
ščepec soli
1 skodelica sojinega mleka
1 skodelica vode
1/4 skodelice olja (olivnega ali navadnega)
Priprava:
Najprej dobro zmešaj suhe sestavine, nato dodaj še olje, mleko in vodo, ter vse skupaj dobro zmešaj z žlico ali vilicami. Ponev segrej na na srednje velikem ognju. Malo jo naoljimo in lahko začneš delati palačinke.

Ce ti jezik ne dela tezav, bi na tvojem mestu pogledala razne VEGAN strani, prepricana sem, da bos nasla kar nekaj idej.

Mi smo imeli podobne težave. Ker vsebuje pšenica gluten sem uporabljala piro , namesto kravjega mleka pa kozje mleko, ki je antialergijsko.Palačinke sem naredila tako, da sem zmešala samo piro in kozje mleko in malo soli.Dobro sem zmešala in na olju normalno spekla. Sedaj pa že tudi lahko dodajam malo rumenjaka.Koliko je star Tvoj sin ?
Lp Marija

Marija, tudi pira vsebuje gluten (ampak manj), tako da če je nekdo alergičen na gluten ne sme uživati niti pire in niti pšenice. Je pa možna alergija samo na pšenico – takšno vrsto alergije so odkrili pri moji hčeri.

LP

Lena , ste pozdravili že Vašo punčko ?
Marija

Sin je star 7 let. Ne jemo glutena (od 1. leta), sedaj pa se je pridružila še alergija na mleko, jajca, korenje, kolerabo, oreške.

Palačinke sem naredila in je bil kar zadovoljen. Ker je zelo sladkosneden – dosedaj ne najraje jedel mlečne in jačne jedi, imamo kar precej težav. Ne mara nodenega sabja in zelenjave.

Sojinega in riževega mleka ne mara.

Ima katera recept za kakšno pecivo, ki bi ga lahko naredila (brez jajc in orehov)

tudi pri nas smo imeli alergika: na jajca….pa še kaj. A ne na mleko. Zato sem palačinke pekla enostavno : moko, mleko, sol. Dodaš lahko malce olja. Toda!: če sem vzela posneto mleko, se palačinke niso delale- masa je kar “odskakljala” od ponve v kapljicah. Zato sem uporabljala takrat 3.2 mleko.
Brez jajc se dajo naresti kokosovi rogljički. Pa torta- toda ne kot biskvit ampak taka piškotna. Pa sadni kruh.

Jaz včasih spečem jabolka: z margarino namažem porcelanasti pekač, nanj naložim jabolka, ki jih prej dam na pol, izkoščičim peške. V jamice od pešk dam malce marmelade. Po vrhu potresem, res malo – sladkor (jaz trsni). In potem jih v pečici spečem- kar precej, do mehkega. To serviram s slad.smetano, polijem s čokolado. Včasih dodam sladoled. Žal pri alergiji na jajce in mleko to na koncu odpade.

Moj kuharski zvezek ni zraven zdajle, če bi rabila kaj bolj konkretno, povej.
lp.nat

Poskusi sina pozdravit z bioresonančno metodo. Uspehi so !
lp Po

Jajca lahko nadomestiš s sojino moko. Mislim da sta dve žlici za 1 jajce. Bom preverila.
Za sladico pa mu lahko narediš puding iz prosa. Že dolgo nisem naredila, moj malček ga je imel zelo rad. Uporabiš pač sojino mleko, skuhaš v njem proso, dodaš banano in zmiksaš. Sladiš lahko še po okusu, dodaš malo kokosove moke (pred miksanjem), po želji pač:))
LP Barb

Sicer vam ne znam nič svetovati, bi vas pa opozorila, da je kokos oreh in da pri alergiji na oreščke ne smete uporabljati niti kokosove moke (nekatere forumovke v receptih navajajo kokos).

Pri nas smo na to pomislili šele, ko se je pojavila alergična reakcija – ko uporabiš “kokosovo moko” pač ne pomisliš na orehe :))

Pozdravljeni!

poskusite z drugim sojinim mlekom. Obstaja jih namreč več vrst. Probajte Alpro sojino mleko. Vendar kupite sladko, obstaja namreč tudi nesladkano, ki pa ni tako dobro. Upam, da mu bo všeč.
lp maja

Pozdravljena!

Poskusite še s tem receptom:

3 skodelice moke T-850
3 skodelice vode
1 malo naribano jabolko
1 mala žlička misa (=gladka temna pasta iz soje in fermentiranega ječmena ali riža, dobi se v Kalčku, nadomesti jajca – “drži zmes skupaj”)
1 mala žlička lešnikovega masla
namaz=carobella (okus npr. rožič/bob ali lešnik, dobi se tudi pri najboljšem sosedu)

Zmešamo moko, vodo, jabolko, miso in lešnikovo maslo ter pustimo počivati 1 uro. Zmes mora biti gosta in tekoča. Palačinke se pečejo na zelo malo olja na srednje močni temperaturi. Namaz naredi te palačinke res okusne in posebne.

Dober tek!

Kokos!

Niti na misel mi ne bi padlo kaj takega. Jaz pa sem ravno hotelanarediti piškotke!

Ali katera pozna še kak jajčni nadomestek? Tisti iz prejšnjega posta vsebuje gluten…. GRRRR

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close