Najdi forum

Palačinke

Kako nadedite naj naj palačine? Koliko moke, mleka, jajc, ali jih takoj delate ali počakate malo?

vsega po obcutku, raje imam bolj tekoco maso ker so potem palacinke tanjse…in jih lahko vec pojem:) tiste “ameriske” omlete mi ne disijo

Meni pa se masa vedno full speni in so potem palačinke luknjaste.
Mi lahko katera pomaga z nasvetom, kako dobiti lepo gladko maso?
Hvala in lep pozdrav!

Petra

Jaz delam palačinke iz pirine ali polnozrnate moke. So zelo dobre in so lahko slane ali pa sladke. Ker je pirina moka bolj groba, je treba maso pustiti nekoliko počivat, da se moka napne. So malo trše (podobno kot koruzne tortilje), poizkusite, vendar za moj okus boljše kot vse ostale sotre !!!

Tudi jaz sem imela včasih take probleme. Zdaj pa naredim takole: v posodo ubijem jajca, dodam vso moko in nekaj mleka. Z el. mešalcem miksam ob počasnem dodajanju mleka tako dolgo, da dobim homogeno gosto maso brez grudic. Potem ročno primešam mleko do željene gostote. Ob takem načinu priprave se masa zagotovo ne speni.

….jz prilijem malo vode…..nekateri pa tud mal radenske al pa piva….

2 jajca
1/5 litra mleka
ščepec soli
žličko sladkorja
moko dodaš po občutku (glede na gostoto mase)
za bolj krhke palačinke dodaj v maso malo radenske, pa dober tek

Enako, kot nana.
Testo – masa – naj počiva še vsaj 20 minut, da se vse sestavine lepo povežejo.

Za čudovite marelične palačinke pa še to:
Ko jih spečem,
jih pokapam z limoninim sokom,
namažem z malo marelične marmelade,
zavijem ali prepognem,
posujem s sladkorjem v prahu in
potresem z malo cimeta.

Dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close