Palačinke
Nina, nadev je takšen kot za sirov zavitek, kot je že povedala Mili. Torej, skuta, malo kisle smetane, sladkor,vanilin sladkor, jajce in malo rozin. Palačinke namažeš, zložiš v pekač in poliješ z mešanico kisle smetane in stepenega jajca. Sama pečem vse na ne previsoki temperaturi, je pa seveda odvisno od pečice, torej, pečem približno 20 minut na 180 do 200 stopinj. Priporočam, da vmes pogledaš v pečico, ko se naredi skorjica, je gotovo.
Prejšnje teden je bil v Večeru malo drugačen recept, vendar mislim, da okus ne more biti bistveno drugačen. V nadev gresta 2 žlici mehkega masla, sladkor, 25 dkg skute, 2 rumenjaka,rozine, namočene v rumu, limonina lupinica, nič smetane in sneg iz dveh beljakov(za štiri), poliješ pa z mešanico kisle smetane,sladkorja,mleka in rumenjaka. Še enkrat, po moje bistvene razlike v okusu ne more biti, mogoče je kvečjemu nadev bolj rahel.
Sama specem vec palacink in jih zmrznem v zmrzovalniku.Potem jih po potrebi polnim z raznimi nadevi od sladkih (skutin,orehov nadev-nasitne ;limonov,pomarancen,marmeladin, med,,javorjev sirup-zlasti za vafle,-lazji )
do slanih (razna zelenjava-spinaca,bucke ,blitva,gobice,meso,sunka ,sir-panirane…)
Otroci so na palacinke nori.Tudi jaz kot otrok sem jih rada jedla.Dobro se se spomnim,ko mi jih mami ni hotela enkrat speci,ker ni imela casa.Zamera!
Mili,oprosti,spregledala sem,da zelis recept za orehove palacinke.Preprosto.
Speces rahle palacinke,kar ze znas. Nadev:orehi-10 dag,malo mleka,limonina lupinica,cimet,1 rumenjak,sneg 1 beljka,sladkor-5dag.
Ce imas veliko palacink,pac zvecas kolicine,sladkor po okusu.Jaz rabim tudi sladkor za diabetike ali rjav sladkor.
Sladkor umesam z rumenjakom,mu pridenem zmlete orehe,vse ostalo,na koncu se sneg .Namazem,zavijem ali prepognem v trikotnik in polozim v z maslom in z malo drobtinicami potresen pekac.Po vrhu namazem z rumenjakom zmesanim s kislo smetano.Pecem priblizno 20 minut pri t.190 stopinj.
Zelo sem bila ponosna,ko sem v neki italijanski reviji videla recept in krasno sliko palacink okrasenih s cvetovi limone-Le omlette alla Slovena.
No,pa so Italijani pobrali tudi nekaj nasega.Sporoci,ce je dobro.Lp Kaja
Forum je zaprt za komentiranje.