Najdi forum

Palačinke

Kaj menite, bo kaj narobe, če spečem palačinke zvečer, naslednji dan pa jih napolnim s skutinim nadevom in potem še v pečici popečem oz. gratiniram?Se bo poznalo, da so bile pečene dan prej?

Ne

Prosim vas za celoten recept kako speči dobre palačinke v pečici, s čim jih je najbolje napolniti.
Menda jih napolnjene zložiš v pekač z “nečim” poliješ in pečeš. Prosim vas za recept s čim se to v pekaču polijejo in koliko časa se pečejo pri kateri temperaturi.
Hvala vam in LP.

Jaz zvečer palačinke spečem in nadenem in že naložim v pekač ter pokrijem s folijo. Drugi dan jih spečem in se nič ne pozna, da je bilo pripravljeno prejšnji dan, ker so sveže pečene.

Tudi jaz jih pripravim že prejšnji dan. Namažem pa jih s sutino kremo – pripravim jo enako kot za zavitek.
lp

Nina, nadev je takšen kot za sirov zavitek, kot je že povedala Mili. Torej, skuta, malo kisle smetane, sladkor,vanilin sladkor, jajce in malo rozin. Palačinke namažeš, zložiš v pekač in poliješ z mešanico kisle smetane in stepenega jajca. Sama pečem vse na ne previsoki temperaturi, je pa seveda odvisno od pečice, torej, pečem približno 20 minut na 180 do 200 stopinj. Priporočam, da vmes pogledaš v pečico, ko se naredi skorjica, je gotovo.
Prejšnje teden je bil v Večeru malo drugačen recept, vendar mislim, da okus ne more biti bistveno drugačen. V nadev gresta 2 žlici mehkega masla, sladkor, 25 dkg skute, 2 rumenjaka,rozine, namočene v rumu, limonina lupinica, nič smetane in sneg iz dveh beljakov(za štiri), poliješ pa z mešanico kisle smetane,sladkorja,mleka in rumenjaka. Še enkrat, po moje bistvene razlike v okusu ne more biti, mogoče je kvečjemu nadev bolj rahel.

Hvala ti Lenka.
Povej mi samo še cca. koliko kisle smetane in koliko jajc stepeš skupaj za polivko?
LP, nina

Za 4 osebe dobra polovica ene kisle smetane(lahko tudi več) in 1 manjše jajce. Nam se to zdi dovolj.

Lahko jih spečeš zvečer in drugi dan gratiniraš.Čisto nič se jim ne pozna , sem že poskusila.

Si ze poskusila palacinke polnjene z orehovom nadevom(kot za orehove struklje) ali z zelenjavo? Zelo dobro.Zelis navodila?Dobis.

Pozdravljena!
Ja lepo prosim, če zaupaš recept še za orehove palačinke. Se že veselim.

Lep dan
Mili

Sama specem vec palacink in jih zmrznem v zmrzovalniku.Potem jih po potrebi polnim z raznimi nadevi od sladkih (skutin,orehov nadev-nasitne ;limonov,pomarancen,marmeladin, med,,javorjev sirup-zlasti za vafle,-lazji )
do slanih (razna zelenjava-spinaca,bucke ,blitva,gobice,meso,sunka ,sir-panirane…)
Otroci so na palacinke nori.Tudi jaz kot otrok sem jih rada jedla.Dobro se se spomnim,ko mi jih mami ni hotela enkrat speci,ker ni imela casa.Zamera!

Mili,oprosti,spregledala sem,da zelis recept za orehove palacinke.Preprosto.
Speces rahle palacinke,kar ze znas. Nadev:orehi-10 dag,malo mleka,limonina lupinica,cimet,1 rumenjak,sneg 1 beljka,sladkor-5dag.
Ce imas veliko palacink,pac zvecas kolicine,sladkor po okusu.Jaz rabim tudi sladkor za diabetike ali rjav sladkor.
Sladkor umesam z rumenjakom,mu pridenem zmlete orehe,vse ostalo,na koncu se sneg .Namazem,zavijem ali prepognem v trikotnik in polozim v z maslom in z malo drobtinicami potresen pekac.Po vrhu namazem z rumenjakom zmesanim s kislo smetano.Pecem priblizno 20 minut pri t.190 stopinj.
Zelo sem bila ponosna,ko sem v neki italijanski reviji videla recept in krasno sliko palacink okrasenih s cvetovi limone-Le omlette alla Slovena.
No,pa so Italijani pobrali tudi nekaj nasega.Sporoci,ce je dobro.Lp Kaja

Kaja,

hvala za recept in ideje iz prejšnjega tvojega pisanje. Ta vikend ali pa čez počitnice bomo pri nas na palačinkah. Bom sporočila o uspehih.

Lep dan še naprej!

Mili

Mili,si prebrala navodila za rizev narastek z zelenjavo?Poglej na starejsih sporocilih .LPKaja

kako naj spečem palačinke s hrenovko?
ekr res nujno potrebujem recept!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close