Najdi forum

palačinke

a ima kdo dober recept za tanke palačinke? prosim kar natančne enote za vse sestavine in stokrat hvala.

Pozdravljen-a!

Naj ti povem, da so moje palačinke izredno tanke in zelo, zelo dobre. Tako vsaj
pravijo tisti, ki so jih že jedli. Sestavine pa so:
1 jajce
1 navaden jogurt
1 žlička soli, 4 žličke sladkorja
3 šalice (cca. 3dcl) moke
1 šalica mleka —- to zmešaš—
dodaš še 1 šalico mleka in spet zmešaš
in spet dodaš 1 in pol šalice kisle vode in zmešaš.
To je preizkušeno in želim ti veliko uspeha pri peki palačink in DOBER TEK.

kaj je to kisla voda? kis in voda? in koliko je ena šalica?

Jana, kisla voda je mineralna voda (Radenska). Šalica v tem receptu pa je očitno velika 1 dcl – glej recept: 3 šalice moke je cca 3 dcl .
Sicer naj bi bila skodela, šalica velika 2,5 dcl.

oli, najlepša hvala za razlago!

Za 1 l testa:

4- 5 jajc
5 – 6 dl mleka
1 dl mineralne ali navadne vode ( ni nujno, ampak palačinke so bolj rahle)
30 – 35 dag moke (pol ostre, pol mehke)
2 – 3 žlice sladkorja
1 vanilin sladkor
malo soli

Iz navedenih sestavin pripravimo srednje gosto testo. Palačinke pečeš z zelo malo olja, ali brez v ponvi za palačinke. Glede debeline je pa tako. Kolikor testa boš zlila v ponev za eno palačinko, toliko bo debela. Vlij ga malo in ga enakoperno razlij po vsej ponvi, pa bodo tanke. Jaz jih včkrat delam, ker jih vsi obožujemo.

Jaz pripravim maso za palačinke kar večjo količino in jo potem hranim v hladilniku cca. 1 – 3 dni. Naslednji dan pride šele prava masa za palačinke ! Tko lepo se delajo in pridejo zelo tanke..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close