Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika palačinke v skrinjo?

palačinke v skrinjo?

A je kdo izmed vas že dal palačinke v skrinjo? Mislim nenamazane.
A se to sploh sme in če se, kako ste jih zapakirali, da ste jih kasneje lahko vzeli iz skrinje samo toliko kot ste jih rabili?
Pa še to: a ste jih potem odtajali na sobni temperaturi ali kar v mikrovalovni?

jaz jih velikokrat spečem večjo količino in jih zamrznem. zavijem jih v folijo; eno, zavijem folijo, dam drugo,zavijem folijo…itd…In tako jih nato odvijam; pač kolikor jih potrebujem.Ponavadi jih odtalim na sobni temp., če pa jih potrebujem na hitro pa jih odtalim v mikrovalovni.

kot pri acjom:)

Tudi mi delamo natančno tako kot pravi acjom.

Jaz zmrznem kar cel kup skupaj v vrečki. Ko jih rabim, jih pa ločim z nožem, grejo zelo lepo narazen. Ponavadi jih odtajam v mikrovalovki.

Po navadi mi ostaneta kakšni 2, največ 3 palačinke. Te narežem na rezance , zamrznem in imam za fritate v juhi, ko potrebujem.

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Oh ženske, palačinke se pa ja delajo sproti.
Niti na pamet mi ne pade, da bi jih zamrzovala.

Pincetka, in ko si mojo malo dete zmisli zvečer, da bi palačinko(seveda ne poje več kot eno, mama itak ne sme:(), grem do zmrzovalnika in vzamem eno, jo pogrejem v MW in ….NJAMI!
Jih pa imam zamrznjene med peki papirjem, ki ga potem celo večkrat uporabim.Pa vse skupaj v vrečko.

In, ja, palačinke so res skoraj kot sveže.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close