Palačinke malo drugače
Največkrat jih jemo z marmelado, ampak to ni to kar sprašuješ. Zelo dobre so z dušenimi jabolki. Jabolka nareži na majhne kocke in jih na maslu duši. Lahko dodaš sladkor, vanilin sladkor ali cimet (po okusu). S tem napolni palačinke, jih daj v pekač, prelij s sladko smetano (lahko ji dodaš rumenjak, ni pa nujno) in v pečici zapeči. Dušenim jabolkom lahko dodaš tudi skuto ali kislo smetano.
Lahko pa zmešaš kislo smetano in sveže zmečkane jagode in s tem napolniš palačinke (v tem primeru jih ne zapečeš). Lahko uporabiš tudi drugo sadje.
Hojla!
jaz pa obožujem palačinke, ki jih polnim z rožičevim nadevom, ali pa za makovim nadevom….včasih namažem na palačinko še žlico ali dve kisle smetane s skuto, potempa čez makov nadev, po želji lahko zapaečmo v pečici.
Obožujem tudi palačinke z nadevom iz pehtrana, skute, kisle smetane in rozin….aja,potem še kombinacija kisla smetana (skuta)+ domača marelična marmelada. Ter v zadnjem času še nadev iz čokolade, smetane ij odtajanih višenj 🙂 Bolj Schwarzwaldska varianta! 🙂
LP
Hej!
Geri
Tu je link; sem jih kar nekajkrat ponovila in potem pogumno dodala se malo refoska, da so bile temne kot pri kuharju na TV.
Za zelenjavne palacinke pa naredim pivsko testo – malo mleka, malo piva ali pa samo pivo. Tudi koscke buck ali druge zelenjave pomakas in ocvres (nekoliko gostejse testo).
Helenca, meni so z dusenimi jabolki zelo vsec. Se raje pa naredim jabolka v srajckah. Rezine jabolk pomakam v testo, ki ga neredim kot za palacinke z razliko, da umesam najprej rumenjake, na koncu dodam se sneg beljakov.
Dobis take lepe krofke z luknjo:)
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.