Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Palačinke malo drugače

Palačinke malo drugače

sem že pregledala stare zadetke ma ne najdem nič primernega……ker nimam kaj dosti idej ..bi vas prosila…če imate kašen predlog za sladke palačnike..nekaj drugega kar ni čokolada, skuta ali orehi…..če seveda imate še kaj v mislh…..

hvala….

Včasih jih naredim z banano-narezano na kolobarčke,malo posladkam, pokapljam z limono,zvijem ( lahko jih daš tudi za par min. v pečico), čez pa malo stepene sladke smetane. Precej močna stvar 🙂 Maja

Največkrat jih jemo z marmelado, ampak to ni to kar sprašuješ. Zelo dobre so z dušenimi jabolki. Jabolka nareži na majhne kocke in jih na maslu duši. Lahko dodaš sladkor, vanilin sladkor ali cimet (po okusu). S tem napolni palačinke, jih daj v pekač, prelij s sladko smetano (lahko ji dodaš rumenjak, ni pa nujno) in v pečici zapeči. Dušenim jabolkom lahko dodaš tudi skuto ali kislo smetano.
Lahko pa zmešaš kislo smetano in sveže zmečkane jagode in s tem napolniš palačinke (v tem primeru jih ne zapečeš). Lahko uporabiš tudi drugo sadje.

jaz sem zadnjič za hec dala not sladoled. je malo teklo, okus je pa božanski! (če imaš zobe občutljivo na vroče – mrzlo, nikakor ne priporočam!)

upam da bos nasla kaj zase.
LP, M.

misa, noro dober link!!!!!!!!!!!!

O, hvala misa.

Tudi za nas bo nekaj.

LP

krasno…ampak istrskih palacink z refoskom v testu in se refoskino polivko v tej zbirki ni:)))

Hotela sem samo povedati, kako lahko uporabljamo fantazijo in rata.
Lep pozdrav

Babi ,drugače razen z mlekom palačink še nisem delala.Bi mi zaupala recept za istrske palačinke?
lp geri

Hojla!
jaz pa obožujem palačinke, ki jih polnim z rožičevim nadevom, ali pa za makovim nadevom….včasih namažem na palačinko še žlico ali dve kisle smetane s skuto, potempa čez makov nadev, po želji lahko zapaečmo v pečici.
Obožujem tudi palačinke z nadevom iz pehtrana, skute, kisle smetane in rozin….aja,potem še kombinacija kisla smetana (skuta)+ domača marelična marmelada. Ter v zadnjem času še nadev iz čokolade, smetane ij odtajanih višenj 🙂 Bolj Schwarzwaldska varianta! 🙂

LP

Hej!

Geri
Tu je link; sem jih kar nekajkrat ponovila in potem pogumno dodala se malo refoska, da so bile temne kot pri kuharju na TV.

Za zelenjavne palacinke pa naredim pivsko testo – malo mleka, malo piva ali pa samo pivo. Tudi koscke buck ali druge zelenjave pomakas in ocvres (nekoliko gostejse testo).

Helenca, meni so z dusenimi jabolki zelo vsec. Se raje pa naredim jabolka v srajckah. Rezine jabolk pomakam v testo, ki ga neredim kot za palacinke z razliko, da umesam najprej rumenjake, na koncu dodam se sneg beljakov.
Dobis take lepe krofke z luknjo:)

Lp

Babi, tudi jaz imam take z jabolki najraje! No, v bistvu imam vse rada, a takile “krofki” so zakon!

Helenca, ne boš falila, če jih narediš z jabolki. Kakorkoli!

<http://kate.moj-album.com/>

Babi prav zadišale so mi,krasno ,hvala!
lp geri

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close