Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Palačinke iz skrinje

Palačinke iz skrinje

Dekleta, če spečem palačinke in ohlajene dam v skrinjo, potem, ko jih bom rabila, a bo v redu, če vzamem ven, se odtajajo, pogrejem v mikrovalovki in jih namažem? A je katera že tako delala? Hvala in lep sončen dan!

Hmmm,mislim da nebi bilo nič narobe z njimi.

Brez problema!

Palacinke lahko pogrejes tudi v rahlo (z maslom) namasceni posodi, so manj “kuhane” kot iz mikrovalovke. Le pazi, da ne naredis cipsa :-))

LP!

So že v skrinji, do 250 sem štela, naprej ne več:-)))

Hvala punce!

Rakica7, menda jih nisi napekla 250 in več?? Jaz sem že pri 30-ih čist preč. :-))

Julija

Joj, Rakica, da se ti ljubi! Meni bi se jih ljubilo le pojesti. Mnjam, s kakšno dobro marelično marmelado… A verjameš, da sem jih zadnjič celo kupila, Pečjakove, ker se mi jih ni ljubilo peči? Drage kot žafran, ampak dobre pa. 🙂

Rakica7 kako si jih pa spakirala za v skrinjo? A v vrečko po deset al kako?
Ful dobra ideja to.

Sem jih pekla na dveh ploščah:-))

Čim imam več časa, se mi mora zljubiti in narediti zalogo.
Poznam Pečjakove, res so drage, ampak kdaj pa kdaj…
me čisto nič ne peče vest:-))

Kar “en pok” sem jih zagrabila, vmes dala prozorno folijo, pa še en pokec čez, pa folijo, pa še en pokec. Pa jovo na novo. Če imaš skrinjo s predali je to super, ker imaš lepo pregledno.
Zvečer ali zjutraj bom dala iz skrinje, popoldne, ko bom prišla domov namazala z nadevom in v pečico.

Včeraj sem jih spekla pa cca 100, nisem dala nič sladkorja v maso, te pa bom imela za zelenjavne, mesne nadeve.

Takle mamo, če ti ta pridni prinesejo 15 l mleka iz planin. Jest vse belo vidim:-))

A mi lahko prosim napišeš te mesne in zelenjavne nadeve. Prisim! Pri nas poznamo samo marmeladne, skutine in še orehove palačinke. Ostalo se mi pa ne sanja preveč.
Že v naprej hvala

Ma vse živo. Ko hladilnik pospravljaš.

Fačirano meso prepražim, proti koncu dam na večje košče paradižnik, origano, majaron… , ko se ohladi, dodam en jajček, premešam, nadevam.

Zelenjavne: grah, korenje (naribano), stročji fižol, bučke, koruza, … podušim, dodam česen, začimbe. Ko se ohladi, dodam nariban sir (kot za pico), premešam, filam.

Odlično je praženo faširano meso in kuhan stročji fižol zmešano skupaj… skratka oz. v bistvu “se igraš”:-)))

V take nadeve tako paše sir, se tako lepo stopi…

Zraven pa skleda solate in kosilo je v 30-40 min. LP

Jaz večinoma kupujem kar zmrznjene Pečjakove, saj mi ponavadi zmanjkuje časa, pa še v tako majhnem stanovanju živimo, da lušt domačih palačink ne odtehta slabe volje zaradi vonja, ki se vleče še tri dni okrog. 🙁 Drage? Kaj pa vem. Kolikor mi prihranijo časa so vredne vsakega tolarja.
Res pa jih doma pripravljam večinoma za v pečico – slane ali sladke s skuto in potem nam en paket Pečjakovih zadostuje za kosilo ali večerjo.
V sladke dam rozine, vanili sladkor, sadje in/ali oreščke po želji.
V slane pa ostanke kakšne šunke, ali pa samo zelenjavo – spet kar “se valja naokrog” – por, zeleno, korenje, paradižnik…
Ko želimo namazane, se povabimo k staršem, kjer jih je potem ogromna skladovnica, ki so pridno zradiramo…

Hej, Swarovsky!

Sama sem nekako pred tremi leti napisala razne zelenjavne ali slane nadeve za palačinke. Če se ti da pobrskati v iskanju, boš dobila.

Dober tek Babi

Hvala babi se bom popoldne potrudila in poiskala. Verjetno v iskalniku pod palačinke ali boljše nadevi za palačinke.
Pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close