pakistan???
Emirati letijo preko Dubaja v Karači, British leti v Islamabad. Sam sem letel s Swissom, ampak je to ratala ena čudna firma in menda ne leti več. Sicer pa prevoznikov v Pakistan ni prav veliko.
Cene so take indijske, se pravi da je fejst poceni, če tako hočeš. Turistov je skoraj nič, sicer pa so Pakistanci zelo gostoljubni…hm, še kaj?
Bil sem 2002. Bi rekel, da ni čisto kot Iran. Nekateri predeli Beludžistana in Sinda niso preveč priporočljivi, tudi posamezni predeli Karačija ne. Islamabad, Ravalpindi je OK, Lahore je imeniten, zelo vabljivo mora bit v Čitralu, Gilgitu, Hunzi, Baltistanu, kjer (zaenkrat še) nisem bil. Poceni hotelov se ne manjka (v Lahoru je takorekoč obvezen Regale Inn – zaradi obilice dodatne ponudbe), Islamabad lahko mirno izpustiš in greš v bližnji Ravalpindi. Na severu potuješ predvsem z busi, najavljena pa je otvoritev železniške povezave z Indijo.
Če uporabljaš javni prevoz in se voziš od mesta do mesta ni nobene nevarnosti. Če pa uporabljaš lastni prevoz in prihajaš iz Irana bi opzoril na relacijo Taftan – Qetta (Balučistan -puščava), da je dobro voziti podnevi ( pri zadnjem prečkanju sem v knjigi na ček pojntu le en dan pred nami videl napisan slovenski par -s kolesi, vendar jih potem nisem ne prehitel, ne srečal!). Qetta je ponoči nevarna, ne pa v centru! (Privoščite si balučistansko specialiteto – saji!) Cesta v Dera Ghazi Khan preko Lorelaj-ja je ponoči tudi nevarna! Lahko pa greš južno preko Sibi-ja in Jakobabada ( en najbolj vročih mest na svetu) po nacional highwai do Dera Ghazi Khana. Na tej relaciji policija organizira spremstvo za cca 45km. (Pokrajina Sind) Potem pa naprej proti Pešavarji ali preko Multana, ko se začne Panjab, ki je varen v Lahore! Pojdi po monsunskem deževju in ne izpust Hunzo, Karakorum, Gilgit – nepozabno!!
Forum je zaprt za komentiranje.