Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Page file v Win XP, pomoč prosim

Page file v Win XP, pomoč prosim

Pozdravljeni!

Imam manjši problem, ki pa od časa do časa postane večji.
Namreč zadeva je taka:
imam inštalirane XP-je s SP2 pro varianta.
Konfiguracija PCja pa je:
AMD Athlon 1700+
380 RAM, Adaptec ASC-29160N kontroler in dva SCSI diska (9.1GB Ultra 160 je sistemski, 36 GB Ultra 320 je dodatni)

Problem pa imam s page fajlom.
Kaj se zgodi:
ker imajo XPji zanimivo driver bazo za naprave, ne morem kar tako zamenjati kontrolerja. Recimo da hočem zamenjati obstoječi kontroler z drugim. Če vzamem starega ven in novega noter ter gor prikopim diske se mi XP-ji ne bojo naložil ampak bojo prjavil napako v drajverjih in bodo sterminirali OS.
Pravilna pot je: PC moram ugasnt, dan noter poleg starega kontrolerja tudi novi kontroler in mašino zbootat. Ko se windowsi naložijo prepoznajo novi kontroler in potem PC lahko ugasnem. No, do tule vse OK.
Ko pa dam stari kontroler ven, pa priklopim diska na novi kontroler in se XPji naložijo je vse OK, razen da NI VEČ page fajla.
Če grem v control panel in v system zavihku naštimat page file, mi reče da ga moram prebutat. PC prebutam in mi spet vrže page fajl na nulo.
A sploh je kakšna varianta da se postavi page fajl na defolt vrednost?!

Problem pa imam s page fajlom.
Kaj se zgodi:
ker imajo XPji zanimivo driver bazo za naprave, ne morem kar tako zamenjati kontrolerja.

Načeloma bi ga lahko, vendar bi moral potem pri bootanju Windows pritisniti tipko F6 – vstaviti gonilnike za novo scsi enoto, pa bi bilo vse ok.

Recimo da hočem zamenjati obstoječi kontroler z drugim. Če vzamem starega ven in novega noter ter gor prikopim diske se mi XP-ji ne bojo naložil ampak bojo prjavil napako v drajverjih in bodo sterminirali OS.

Pravilno – kot sem ti že zgoraj napisal.

Pravilna pot je: PC moram ugasnt, dan noter poleg starega kontrolerja tudi novi kontroler in mašino zbootat. Ko se windowsi naložijo prepoznajo novi kontroler in potem PC lahko ugasnem. No, do tule vse OK.

Vse OK ja.

Ko pa dam stari kontroler ven, pa priklopim diska na novi kontroler in se XPji naložijo je vse OK, razen da NI VEČ page fajla.

Pravilno!

Če grem v control panel in v system zavihku naštimat page file, mi reče da ga moram prebutat. PC prebutam in mi spet vrže page fajl na nulo.

Lahko mu pa daš tudi fixno vrednost, npr. najmanj 250 MB – največ 700 MB

A sploh je kakšna varianta da se postavi page fajl na defolt vrednost?!

Načeloma je pri Windows XP NI, pri strežnikih je pa malce drugače, sicer
si pa pobrišeš page datoteko, ter jo ponovno kreiraš.

Takšna je pač filozofija Windows XP-jev 🙂

Npr. pri Linux-u je malce drugače, ker je page datoteka v bistvu lahko
particija, ali pa swap datoteka.

Žal – je vse kar si napisal res, pa reciva da bo v SP3 kaj bolje.
btw SP3 za Windows XP naj bi izšel drugo leto.

ps. lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ma lahko mu dam jest system managed al pa fiksno, nč ne pomaga.
Page fajl kao nastavi, ga prebutam in eto, spet na začetku, page fajla ni in mi javlja napako pri nalaganju XP-jev.

Edin kar lahko nardim je da page fajl ukinem, kar sm tut že naredu, tako da mi ne javlja napake, ampak kaj ko določeni programi hočjo met page fajl drugače ne delajo (recimo PhotoShop).

A se da kej narest, ker se mi ne da spet windowsow inštalirat pa prestavljat emailov?

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close