Pag – Straško
No, moj dopust se je končal. Preživela sem ga na Pagu v avtokampu Straško. Pred dopustom sem spraševala o tem kraju in avtokampu, vendar nisem dobila odgovorov. Zdaj vam ga posredujem jaz, za tiste, ki se nameravate odpraviti tja, mogoče še letos ali pa kdaj kasneje.
Zadnja leta sem dopust preživljala v AC Bijela uvala pri Poreču, kjer je kamp na nivoju. WC-ji vsako uro počiščeni, ne smrdijo, ni več čučavcev, ampak školjke. Lijaki pomiti, nič svinarije v njih. Skratka, to kar je meni pomembno, je poštimano.
Ravno obratno je v Strašku. WC-ji so obup. Čistijo jih natanko trikrat na dan, vse smrdi, školjk skorajda ni. Ena školjka v celem WC-ju. Iz lijakov voda teče v kanal pod njimi, kjer imaš zastonj tuširanje nog. Skratka to je čist v podnu. Kar se tiče prijaznosti v kampu. No ja, recimo. Trgovke ne znajo angleško. Hvala bogu, jst je nisem rabila. Kaj pa tujci, ko hočejo kaj zvedeti? Sprašujejo po angleško, a trgovke in trgovci njemu odgovarjajo v hrvaščini. Halo???
Kamp kot tak je v redu, ker je veliko sence, je počiščen. Plaža je v redu. Prodnata z veliko sence.
Motila me je tudi cesta do Novalje. Novalja je oddaljena kakšen kilometer od kampa in ni urejene sprehajalne poti. Je sicer cesta, ki pa je zelo prometna in verjemite mi, da ni prijeten sprehod, če se moraš vseskozi umikati avtom, da sploh ne govorim o razvsetljavi, ki je ni. Ob morju je sicer pot do Novalje, ampak tudi tam ni razsvetljave.
Na koncu naj pa še dodam, da je opaziti, da so kamp začeli urejati, da nekaj migajo. Pa tudi to je res, da se ne da vsega narediti v enem letu.
Mogoče se vrnem čez 10 let, prej pa sigurno ne.
To je bila moja izkušnja s tem AC. Sem pa 100%, da je nekaterim tam zelo všeč.
Lojzka, samo v opombo. Kamp so lani (ali že celo predlani) zasegli enemu privatniku zaradi dolgov in sedaj ko so ga prevzeli (kupili) italijani se je začelo malce premikati na boljše in šele sedaj bodo počasi uredili te zadeve. Jaz sicer nisem bila v Straškem, so pa povedali moji starši, kateri imajo tam prikolico že nekaj let in poznajo razmere.
Vem, tako zgodbo sem tudi jaz slišala. Baje se je v mesecu maju spremenilo lastništvo kampa. In vrjamem, da v tako kratkem času ni mogoče narditi drastičnih sprememb, če je prej 10 let kamp dobesedno propadal. Po obstoječih infrastrukturi sodeč je bil to najbrž svoje cajte kamp zelo na nivoju (baje tudi ene parkrat najboljši kamp v bivši jugi). Saj sem povedala. Videti je, da so začeli migati. Pa najbrž tudi drugo leto ne bo vse poštimano, medtem, ko čez pet let najbrž bo spet na nivoju.
Bila sem pač v nepravem času. Saj pravim, mogoče čez 10 let, ko bo kamp poštiman.
Tisti ki pravite, da se ne da narediti vsega v enem letu. Za sprotno čiščenje WC-jev in ostalega kar spada zraven niso potrebna da pretečejo leta, ampak je treba le prijeti cunjo in metlo v roke in sproti čistiti. Pa tudi, da se mankajoča ogledala namestijo nad umivalniki je potreben samo en dan v letu. Skratka le v ceni prednjačijo, na osebo je prišlo 20 DEM na dan (dve osebi, avto,šotor). Skratka AC Straško je lokacija lepa, plaža super s polno sence, kar se pa ljudi (zaposlenih v AC Straško) tiče in njihovega dela je pa podn od podna! Za primerjavo Stelamaris me je prišel 17DEM na dan S tem, da sem kadarkoli prišel v WC, je bila vedno tam ena čistilka, ki je cistila, papirja je bilo vedno dovolj, tudi papirnatih brisač, skratka sploh ni primerjave s Straškim.
Forum je zaprt za komentiranje.