Najdi forum

PAELLA

Lep pozdrav kuho ljubci!

Enkrat samkrat sem jo jedla (zamrznjena) pa se mi je zagnusila.
Rada bi ji dala še eno možnost.
Mi lahko kdo napiše kako so jo naredi na najlažji način?
Ali obstaja tudi vegetarjanska različica?

Najlepša hvala!

Ne vem,kaj je zate najlazji nacin.Sama paello delam po receptu iz knjige Svetovni kuhar(starejsa).Original je takle,ni nujno,da vse sestavine uporabis.Nekaj jih pa moras. Recept je za vec oseb.Jaz dam manjse kolicine.

2 skodelici riza,4 skodelice olja,2 skodelici nasekljane rdece cebule,4 stroki cesna,2 zrela paradiznika,250 gr piscanca,,250 gr teletine,250 gr svinjine,12 repkov skampov,50 dag skoljk , sol,paprika v prahu,poper,majaron,materina dusica,petersilj,zlica limoninega soka,nekaj oliv,1 skodelica kuhanega graha,skodelica na koscke zrezane rdece in zelene paprike.
Veliko,kaj? Toda to jed naredijo v Spaniji res bogato,potem je dobra.

Postopek : Riz skuhas na veliko vode,ne do mehkega.Na stopljenem maslu ali olju poprazis najprej cebulo,potem na koscke narezano meso,paradiznik,cesen .Ko je to nekoliko zduseno dodas repke skampov , dobro ociscsene skoljke ( lahko tudi zmrznjene )in koncno riz.Jed veckrat premesas na blagem ognju,da se vse prepoji z oljem.Na koncu dodas sol,papriko,poper,majaron,materino dusico,petrsilj,lomonin sok,.vlozene olive,grah in svezo papriko. Ne sme se prevec pokuhati,da ostane paprika se malo hrustljava.

Servira se v posodi,v kateri se ja jed kuhala.Repke skampov in skoljke das na vrh,dodas se rezine limone,kuhana jajcka in svez paradiznik(vse narezano) za lep izgled.
Rekla bos,komplicirano! Ni! Za pravi srbski dzuvec porabim enako casa.
Kot sem ze prej rekla,saj ni treba,da je vse to meso.Sama naredim tudi samo s piscancem.Toda vec razlicnih vrst mesa,boljsi okus(kot pri bogracu).Raki in skoljke pa dajo znacilen okus(najboljsi).

Vegetarjanska varianta? Skampi,sipice, majhni kalamracki,kozice, vec vrst skoljk…
Prava paella je zelo okusna.Jedla sem ze tako,ko so dali koscke ze kuhanega piscanca in ostanke od svinjske ali telecje pecenke.Zelo se prileze v poletnih vecerih na kaksni terasi.

Joj,sem se razpisala,toda recept ponudim vedno natancen,potem lahko vsak po svoje spreminja.
Rada bi vedela za tvoje mnenje.Tisti zmrznjen,ali je bil kupljen?Poskusi napraviti sama in sem prepricana,da bos pohvaljena. Lep pozdrav in oglasi se kaj.
Sonja z morja

zivjo!

jaz sem si recept malce priredila!

najprej preprazim cebulo,dodam zmrznjene morske sadeze,prazim toliko casa-na velikem ognju-da izpari vsa voda,nato dodam na koscke narezano zeleno in rdeco papriko,pa neolupljene zelene bucke narezane na kocke,dodam malce vegete,ter riz-ponavadi curryev riz,drugace pa kar dodam malce currya pa se ga riz tako navzame,zalijem z vodo in pustim kuhat!
nato pa si se popecem ribico-posebej,ponavadi list in jo na koncu dodam k “paeli!
aja,pa po mojem okusu od zelenjave gre lepo zraven tudi brokoli!

Zivijo,saj sem rekla,vsak po svoji fantaziji,samo da prija.Sploh pa je pri paelli dobro,da lahko das vanjo to,kar ti je vsec,vec okusov,boljse je.Ker zivim pri morju,skusam dobiti sveze skoljke in skampe,pa tudi kozice dajo super okus(lupine ).
Zame pa je riz Basmati – Tilda,tisti izpod Himalaje ,najboljsi.Dobim ga v Italiji v specializiranih trgovinah. Drogin mu ne seze do pete. Lepo pustno soboto zelim obema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close