Padel zdravniški pregled za službo
Prijavil sem se na delovno mesto, kjer so me poslali na zdravniški pregled. Zdravim se za depresijo, kjer se mi je stanje občutno izboljšalo. Zdravniku sem prinesel izvide od mojega psihiatra,kjer je razvidno da je moje zdravstveno stanje stabilno, da antidepresivov sploh ne jemljem več, ker se mi je toliko izboljšalo stanje, le občasno uspavalne tablete ko se preveč nasekiram, ampak tudi tukaj se mi je stanje izboljšalo. Na zdravniškem me je zdravnik ocenil kot delovno nesposobnega, počutim se stigmatiziranega, ker želim delat, pa ti na tak način vzamejo upanje in možnost, da si produktivni del družbe. Kaj lahko v takšni situaciji storim? Dam zahteveh za drugo mnenje? Ampak službo sem že izgubil… Grem na invalidsko?
Kaj lahko naredim, 15.07.2021 ob 17:00
Prijavil sem se na delovno mesto, kjer so me poslali na zdravniški pregled. Zdravim se za depresijo, kjer se mi je stanje občutno izboljšalo. Zdravniku sem prinesel izvide od mojega psihiatra,kjer je razvidno da je moje zdravstveno stanje stabilno, da antidepresivov sploh ne jemljem več, ker se mi je toliko izboljšalo stanje, le občasno uspavalne tablete ko se preveč nasekiram, ampak tudi tukaj se mi je stanje izboljšalo. Na zdravniškem me je zdravnik ocenil kot delovno nesposobnega, počutim se stigmatiziranega, ker želim delat, pa ti na tak način vzamejo upanje in možnost, da si produktivni del družbe. Kaj lahko v takšni situaciji storim? Dam zahteveh za drugo mnenje? Ampak službo sem že izgubil… Grem na invalidsko?
Ja, sočustvujem- že od nekdaj je znano, da so najbolj “popadljivi in zagrizeni” na kaniddate, ki imajo psihiloške izvide in predpisane psihofarmake/trigonike/sedative/uspavala….
Nikakor ne na invalidsko. Pritožiš se na zdravnško zbornico. In se sklicuješ na ustavne pravice. Vedeti moraš, da so doleni zdravniki, ki sedijo po komisijah, še hujši od tega tvojega, ki je bil a medicini dela in pogodben dela za delodajalca, ki te je poslal na pregled… jeba je v tej državi, ja.
Ti povem še en primer, s katerimi diagnozami je še težje dobit zaposlitev od tvoje po opravljenem pregledu na medicini dela, kamor napoti zaposlovalec, pa sloh nimaš nobenih drugih rizičnih bolez, niti hoelsterola, cukra, niti ne piješ alkohta, ne kadiš: če si po infarktu ali možgaski kapi, pa če še sploh nisi star 50. Ni šans, da dobiš zaposlitev – si rizičen faktor. Bi človek prej špričakoval, da kak epileptik z redno uživajočo terapijoje še pred tistim, ki je doživel infarkt ali možgansko kap, ki pa sploh ni na nobeni vzdrževalni terapjii, niti na uspavalih ne.
Določei zdravniki pa tud precenijo napačno, zelo. Zato moj nasvet: pritožba na zdravniško zbornico.
Forum je zaprt za komentiranje.