Najdi forum

Pačko VINO

Na otoku Pag imajo baje dobro domače vino.Mogoče kdo ve ,kje se ga da kupti v okolici Novalje? Hvala za odgovore,Lep pozdrav

Pardon,mislim Paško vino

Gotovo bo kakšen prodajalec na tržnici, pa kje na ulici v Novalji, Stari Novalji, Pagu ali kateri od številnih vasic od severnega Luna, do južne Smokvice. Od uličnega prodajalca kupite poizkusno manjšo količino in če vam ustreza se dogovorite za več.

V sezoni ga prodajajo na več punktih ob cestah. Enkrat mi je eden iz naše hiše povedal, da ga je hotel kupit pri enem poznanem, pa mu je ta rekel, da je bila slaba letina in da nima vina niti zase in da ga ni na celem Pagu. Prodajali so ga pa ravno tako na vsakem ovinku. Tako da jim jaz nič ne zaupam. Čeprav hodimo na Pag že več kot 20 let, ga še nisem probala. Če se samo spomnim, koliko ga škropijo, včasih so ceste plave od galice, ki teče na cesto, če je vinograd malo dvignjen.

Tudi tisti paški sir na placu ali ob cesti večkrat ni niti približek pravemu paškemu siru. Kadar ga kupimo, gremo v Kolan v sirarno ena je tudi v mestu Pag. Tudi ta tako opevani paški sir ni to, za kar ga prodajajo, je pa dober in drag ko hudič. Spomnim se, koliko je bilo včasih ovc na pagu, zdaj je le še senca tega. Prijatelj mi je povedal, da iz Slavonije, od koder je doma, vse ovčje mleko pobere Pag. Pa tako opevano “paško” jagnnjetino tudi, ker kolikor jo spečejo v sezoni, nima Pag prirastka v parih letih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close