Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pacific coast/Mexico

Pacific coast/Mexico

Hola, que tal? Sem slisala, da se tudi nasa dezelica na soncni strani Alp malce segreva,a?! Me smo ze ob Pacifiski obali – Puerto Escondido; sem smo pa prisle iz San Cristobal-a-2193 metrov visokega mesta.Ok, vse po vrsti………..
San Cristobal: Posada Mayambe (avenia Real de Guadalupe)-double room-135 mx $, z vkljucenim zajtrkom, vsak torek zastonj vecerja, zastonj internet in pitna voda. Nori hostel, majhen, ampak smo bili kot ena druzinica…ful prijetno….
San Cristobal ima se nizje cene kot drugod, ceprav cene pijace so nekje vsepovsod iste (cuba libre – 30 mx $, tequila 35-40 mx $, pivo 15mx$).Vsak vecer se dogaja,razen ob nedeljah se pociva. Za zuranje priporocam: uvertura- bar Revolucion, kasneje Madre Tierra ali Blue bar.
Priporocam ekskurzijo s konji v indigenious villages – 5-urna tura po vaseh in gozdu – 80mx$.
Trznica v tem kraju je verjetno najbolj pristno mehiska oz. indijanska, z vsem moznim nakitom, mrezami, oblekami….,kipci, pipami, slikami…….poncoti,tepihi,sali………..in seveda ful ceneje kot drugod-tko da prisparajte shopping za San Cristobal de las casas. (Kratko: noro mesto-must see!!!)

Dalje…………San Cristobal-Puerto Escondido-bus: 331mx$, 14 ur.Uf, tukaj se pa danes dobesedno pecemo na soncu, za znoret vrocina………………brez vetra……..ocean ogromnih valov……………..aja, tukaj imata pa nasa 2 slovenca cabane in sobe- Tomo in Alen, ful prijetna, tko da zdej se z 2 slovenskimi deklinami vred ustvarjamo slo ambasado…… 😉 (oz. jo bomo bolj jutri,ker je ful zur).

Morem omenit, da se tukaj zacenja Semana Santa (velikonocni teden), ki je menda najvecji praznik v Mehiki- vsepovsod je polno, cene so sle (brez zajebancije) 150% gor………..too much……….Ce nas ne bi nasa dva Slovenca sprejela, bi verjetno mogle spat na plazi, tko pa bomo uredil, da ostajamo pri njih…..

Ja no, zadnjih 9 dni se………….in to prav v casu, ko se bo ful dogajalo…………
Tezka bo pot domov……………………… ;))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close