Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Paasilina

Paasilina

Pravkar berem nov roman finskega pisatelja Paasiline – Ocarljivi skupinski samomor in moram reci, da mi je pa ta od njegovih knjig se najbolj vsec! Kako je zadel naravo oseb! Pa kako se to ujem s slovenskim karakterjem – le, da s eznajo Finci ironicno norcevat iz tega.

Res priporocam!

Welcome to the club:-) Jaz sem Paaslinna fan ze leta..Ene 8knjig sem ze prebrala od njega.. V nemscini vecino(in jih tudi kupujem)..

Ali je novi roman tako dober kot Gozd obešenih lisic? Ta je bil odličen, žal pa mi zajčje leto ni bilo tako všeč, tako da Tulečega mlinarja sploh nisem šla brat.

summer, jaz bi se tud vclanil v paasilinna klub :))
Vecino njegovih sem tudi prebral v nemscini, najbolj mi je bila vsec gozd obesenih lisic.

lp

Jestadn,zal kluba ni,to sem samo tako rekla,ker nas je precej,ki nam je Paasilinna vsec:-) Meni je tudi najbolj vsec Gozd obesenih lisic;-)

sej sem se samo hecal, vem da je blo misljeno metaforicno 😉

Men je bil pa najbolj všeč tuleči mlinar. Všečna tema o posebnežu, ki ga premore skoraj vsaka slovenska vas. Luštno in berljivo!

in potem je treba prebrat še REŠITELJ SURUNEN. lp

Dobra je tudi “Ujetniki raja”, samo mislim, da ni prevedena v slovenščino.

Ja,ta je bila dobra;-) Pa Die Giftkoechin..in Gromovnikov sin,ti dve tudi izpostavim.

Od neprevedenih sta mi vsec tudi Sladka zastrupljevalka (fr. La douce empoisonneuse) in Geometrov pobeg ( La cavale du geometre)

ja, pozabil se se “Maščevanje srečnega moža” (Die Rache des glücklichen Mannes), je bila prva, ki sem jo prebral in mi je bla zelo všeč.

New Report

Close