Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pa to ni res!!

pa to ni res!!

Ženske….tako sem že sita telih prehladov, da to ni res…v enem mesecu in pol je to sedaj že tretji…..ves čas si brišem nos, glavo imam totalno zamašeno, počutim se kot da sem stara 80 let…popolnoma brez energije…groza….pa jemljem imunal, zaužijem nenormalne količine sadja in zelenjave, na zraku se gibljem, ko le utegnem, vsako jutro sok ene limone + žlica medu….izgleda, da bom letos nadoknadila vse za nazaj, sam v preteklosti imela sem in tja malo nahoda…pa še ta je bil zelo redko….

Zamenjaj limono s tremi grami C vitamina, pa boš videla napredek 🙂

Važno je tudi, s čim se bašeš. Če poješ preveč beljakovin (tudi sira) in če piješ kako fino, aromatično belo vince, se ti znajo ti prehladi vlečt in vlečt.

koka…a to so tiste tablete…k se jih da dobit v lekarni….koncentriran C vitamin…
vinčka pa ne pijem…sploh pa ne belega…..se mi zdi, da moje telo dobi na leto približno 3dcl vina…..pa še to črnega…tko da….:))

Od Plive 500 miligramske. Ali pa prašek od firme Amos Vital. Druge tabletke so več ali manj bombončki. Dražji pa še neučinkoviti. Jaz sem si gnojno vnetje grla pozdravila s tableto C vitamina na tri ure. Trikrat na dan pa sem spila tudi po deset kapljic GreniFit-a. To je izvleček iz grenivkinih pečk. Že nekaj let nisem jedla nobenih antibiotikov. Če se mi začne kaj kuhat, se začnem šopat z zgornjimi pripravki in en dan ali dva ne jem, tako da se kri lahko preusmeri na samozdravljenje namesto na prebavljanje. In sem dobra prej kot v enem tednu.

Tako.

hvala obema!!

še boljši je kivi in grenivkin sok, brez dodatka sladkorja

kaj pa , punce, naravne stvari? Zakaj hudiča je ta koncentriran C vitamin boljši od limone? Ni mi jasno…

Čisto preprosto, v limoni ga ni dovolj. Če lahko izbiram med antibiotiki in C vitaminom, pa se bom definitivno odločila za sintetični vitamin ki nima takih stranskih učinkov kot antibiotik.

Ja koka, antibiotikov se tudi sama izogibam, vitaminčke pa imam najraje v solatkah, ba takole za malico v jabolkah, pomarančkah….

Sej jaz tud, jaz tud. Sem pretežni rastlinojedec. Samo občasno pojem kako ribo in to je to. Pa vseeno včasih (ponavadi pozimi) potrebujem dodatke. Če bi hotela pojest potrebno količino C vitamina, bi bila že ob vso zobno sklenino.

No bom dala roke v ogenj, da je 100 % res (moj spomin ze malo pesa:-), ampak 250 mg C-vitamina v CaC500 ustreza 2 kg limon… Skratka, ce bi zelei dobiti ustrezno kolicino C-vitamina z limonami, pomarancami in drugimi agrumi bi morali hoditi naokoli z limono v ustih.

Je pa res, da je presnova naravnega C-vitamina drugacna (boljša absorpcija) kot sinteticnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close