Pa si res vedno umijete roke, ko greste iz WCja?
Hmm,
no saj izgleda, da nas ima veliko te fore, odpiranje vrat s komolci in pa pipe z brisackam. Tista, s sedenjem na zenskem WCju, so pa mogle ene pobrati od tovornjakarjev, ki vozijo v Rusijo (pa nameces notr se par papirckov, da po strbunku; ne prileti voda nazaj).
Glede tistih 30 procentov, glede moskih, se pa ne bi strinjal. Sploh pa ne, da bi zenske bile toliko boljse. Za raziskavo je verjetno tudi pomembno, v kaksnem wcju so to snemali, katerem koncu sveta…
AJA, pa vcasih opazim, da so ZENSKI WCji veliko bolj posvinanji od moskih. Kako je to mogoce, ne vem. Pa ne me sprasevat, kaj tam pocnem…
TiNKO
Jaz pocnem isto kot Izidora. Na skoljko se nikoli ne vsedem in tudi meni se zgodi, da vsake toliko malo pospricam, ampak zmeraj pocistim za sabo. Vsedem se le, ko je res kriza, ko moram iti na dolgo potrebo. Takrat najprej fajn pobrisem, potem nalozim gor toaletni in sele nato se usedem. Tudi ko grem h komu na obisk in grem na stranisce, zmeraj najprej obrisem pokrov, sele nato se usedem, ce se sploh. Moc navade, pac.
Niti na kraj pametni mi ne pade, da si ne bi umila rok, ko sem opravila potrebo, pa ce sem doma ali zunaj. Tisti, ki tega ne pocnejo, ocitno jih starsi niso dovolj dobro vzgojili.
jest si roke umijem vedno ko grem na wc, vedno preden grem jest in vedno ko pridem domov (prec za tem ko si sezujem cevlje)
ko odhajam iz wc-ja v lokalih, gostilnah kinu,… kljuko vedno primem z brisacko, robckom,… ce ga v wc-ju ni imam v torbici svojega
to pocnem ze od malega, te “pretirane” cistoce pa me je naucil moj oce in ne mama, kot bi vecina mislila
Prvo ko prvo se hoje na javni wc cim bolj izogibam. Pa ce ze mora to bit, pa po pravici povem, da se nikoli ne vsedem na wc (ponavadi so itak poskropljeni), niti mi ne pride na pamet kaksno polaganje papirckov po robu skoljke za kar vem, da jih veliko dela. Hvala bogu imam tak mocne noge, da preprosto stopim do wc-ja kot da bi se hotela vsesti, a se zadrzim kake 2-3 cm nad wc-jem in tako opravim, brez da se dotaknem skoljke.
Nato si vedno in tudi doma vedno umijem roke, zaprem pipo z vrhnjo stranjo dlani, pazim, da razen papirja za brisat, ne tikam nic okoli sebe in ce je le mozno s komolcem odprem vrata in grem ven.
Ce si rok ne bi umila, mislim, da se nicesar vec ne bi mogla dotaknit. Opazila ze sem, da zenske kar tako zapustijo wc, ceprav vec kot 10-15x letno sigurno ne uporabim javnega wc-ja.
LP
Sem ze opazil,
da lahko WC kar pokvari ambient restavracije ali pa lokala.
Se mi zdi, da je resitev za to umivanje rok moski-zensko WCji, ampak
ali to sploh obstaja, razen v firmah pa ameriskih nadaljevankah. Ali to
prinese potem kaksno prednost, razen prostorske, pa da zenske ne bi
mogle potem na WCju opravljati :))
Ce bi mogel na hitro ugotoviti, na kaksen nacin nekdo zivi, pa bi imel
moznost videti samo eno stvar v njegovem stanovanju, se jaz vedno
hecam, da se vidi kvaliteta zivljenja po tem, kaksen WC papir je pri
komu doma 🙂
TiNKO
(prisega na 4-plastnega, brez rjavih vzorcev:)
TOREJ: kaksen WC papir imate doma? :))
Ja, se cist strinjam…na skoljko se sploh usedem ne vec…je treba papir…
Ne stekam…da ce ti pac pade “opadek” mimo kosa, zakaj ga ne poberejo in vrzejo v kos? Ogabno. Roke si je pa treba v javnih WC-jih se tolko bolj zdrgnit 🙂
Ma…sem brala koliko bakterij je to..na rokah…sej te kar mine. Bolje, da sploh ne vemo to :))
Seveda si VEDNO umijem roke, ne glede na to, ali sem doma ali v lokalu. Razlika je le ta, da v lokalu potem pipo zaprem z papirnato brisačo, če jih imajo.
Odgovor SAŠI, ki pravi, da z rokami ne šarimo po školjki ter, da je na pipi in kljuki več bakterij kot v urinu.
Da, Saša, res ne šarimo po školjki, se pa obrišemo po potrebi, a ne?
In res je, na kljuki in pipi je ogromno bakterij, a so bakterije na kljuki ob normalni higieni prostorov NEPATOGENE – vidiš, to je ta razlika. Vsaj za doma lahko to z zagotovostjo trdim. Drugače je seveda v lokalih – sploh tam, kjer hodijo Saši podobni, ki potem bakterije iz stranišča prenašajo na kljuko, pipo in še kam drugam. Blak.
Hmm,
tina, kje si pa vidla v hribih na prostem tiste zelene WC kabine?
Saj ce nisi zasledila, je bilo govora o wcjih in podobnih zadevah.
PROSIM, ce se izrazas malce natancneje. Kaj si pa mislila s:
Ce gres v naravi…
– srat
– na ovcke
– lulat
– ???
Se pravi, ena, ki si je cisto nikoli ne obrise? Ponavadi imate punce
take stvari pri sebi. Razen take, ki ne zna misliti 2 ure v naprej??
Ce si je v hribih ne, si jo tudi doma ne bom… brez zamere, pac hec?
So vsi planinci in….
– planinke
– tisti k lovijo ovcke
– tovornjakarji
– swingerji
– obiskovalci Planice
– ???
Ne pretiravaj ti, lahko pa se izrazis naslednjic malce bolj natancno.
Prijeten dan se naprej vsem skupaj 🙂 TiNKO
Roke si vedno tudi umijem, ko pridem domov, pa ni važno, kjer sem bila. Npr. ko prijemam razne kljuke, razna držala na avtobusih itd, imam potem prav občutek, da imam umazane roke. Roke si tudi obvezno umijem, če sem tikala denar, ker le-ta je res zelo umazan. Enkrat sem videla neko punco, ko si je mogla zavezati superge sredi mesta in je imela ravo denar v roki. Da si je lahko zavezala vezalke, si je dala denar v usta… oz. med ustnice… fuuuj! 🙂
Če lahko izbiram, grem raje na WC v naravo kot pa na kakšno javno stranišče. Da ne govorimo i tistih javnih kabinah, ki so na raznih prireditvah… še nikoli nisem šla v tako, ker se mi res totalno gabi.
Jaz imam že od malega navado, da se nikoli nikjer ne usedem (razen doma seveda) na stranišče, ampak to opravim stoje, pa ne, da stojim na školjki -kako to sploh nekatere izvedejo?!!! Javna stranišča uporabljam že zato, ker ne morem zdržati pet ur v LJ, pa potem še skoraj uro vožnje do doma. Si pa redno umivam roke, tudi s tekočim milom, čeprav se vedno vprašam, kaj vse je v tistem milu (nikoli se ne ve, ne?!).
Poznam ogromno moških, ki si rok ne umivajo. Jaz imam celo v naravi (tudi to se zgodi), ko so kakšni dolgi izleti, vedno s sabo vodo ali vsaj higienske robčke, ker ne morem potem jesti sendvič, če sem prej počela tisto. Na srečo si tudi moj mož redno in vestno umiva roke.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.