Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pa kako se vam da kampirat in vsak dan eno in isto

Pa kako se vam da kampirat in vsak dan eno in isto

Te čisto razumem, ko sem bil mlad mi je še pasalo it kampirat zdej lezem že proti 50 in ga ni boga več da grem v kamp lepo v hotel in mir pepi

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7302, 21.08.2025 ob 18:03

Te čisto razumem, ko sem bil mlad mi je še pasalo it kampirat zdej lezem že proti 50 in ga ni boga več da grem v kamp lepo v hotel in mir pepi

To samo pomeni, da tudi kot mlad pač nisi bil “z dušo pri stvari” – nič drugega.

???? Bravo za komentar ????

Ni variante, da me spraviš v hotel na dopust, sploh kakšna all-inclusive varianta… počutim se kot v zaporu oz. še bolje, na ogromni farmi. Pitanje, kopanje v fekalnem bazenu, spanje. In ponovi, 14x.

Kamp v nasprotju s tem pa je svoboda. Mi pred ali v šotoru preživimo samo noči in kakšen večer. Ostalo okoli, od plaže do čolna, akvarija, kakšnega etno muzeja, vedno obiščemu tudi najvišji vrh tam okoli, večerja v bližnjih mestecih, ni lepšega. Ko prideš nazaj v kamp, pa noge v luft na viseči mreži ali ležalniku. To je dopust.

So pa kampi kot hoteli, od – do. Imaš umazane imaš pa tudi odlične. Čistoča je v večini sicer na visokem nivoju zadnje čase, vsaj po hrvaškem.

few, 22.08.2025 ob 12:17

Ni variante, da me spraviš v hotel na dopust, sploh kakšna all-inclusive varianta… počutim se kot v zaporu oz. še bolje, na ogromni farmi. Pitanje, kopanje v fekalnem bazenu, spanje. In ponovi, 14x.

Kamp v nasprotju s tem pa je svoboda. Mi pred ali v šotoru preživimo samo noči in kakšen večer. Ostalo okoli, od plaže do čolna, akvarija, kakšnega etno muzeja, vedno obiščemu tudi najvišji vrh tam okoli, večerja v bližnjih mestecih, ni lepšega. Ko prideš nazaj v kamp, pa noge v luft na viseči mreži ali ležalniku. To je dopust.

So pa kampi kot hoteli, od – do. Imaš umazane imaš pa tudi odlične. Čistoča je v večini sicer na visokem nivoju zadnje čase, vsaj po hrvaškem.

a misliš, da te ven iz hotela ne spustijo?

Če greš kampirat s pravo opremo in v manjše kampe, je to to. Če kampiraš z iglujem v katerega po kolenih plaziš je pa druga. Biti nekje kjer je mir ali pa kjer je đumbus do 4ih zjutraj, je spet drugače.

Pa malo ločite stvari.

Kampiranje je šotor. Karavaning so prikole in avtodomi.

V slovenske kampe me pa sploh ne spravite. Samo pijančevanje.

dfhaajdf, 22.08.2025 ob 12:39

a misliš, da te ven iz hotela ne spustijo?

Glede na izkušeno nekajkrat (Egipt in Tunizija) v večini primerov zgleda tako ja…  potem se pa hvalijo tukaj, kako dober dopust je bil. V bistvu samo nažiranje in svaljkanje po animacijah in bazenih. 90% gostov to počne. Max. en izlet v tednu izven hotela.

dfhaajdf, 22.08.2025 ob 12:58

Glede na izkušeno nekajkrat (Egipt in Tunizija) v večini primerov zgleda tako ja…  potem se pa hvalijo tukaj, kako dober dopust je bil. V bistvu samo nažiranje in svaljkanje po animacijah in bazenih. 90% gostov to počne. Max. en izlet v tednu izven hotela.

Glej, če ti ne znaš drugega, kot čakat n aorganizirane izlete, je to tvoj problem. Govori zase.

Sem bila v Tuniziji, v Egiptu in v Turčiji. V Allinclusive hotelih. Še v nobenem me niso zaklenili, da ne bi mogla ven in še vedno sem najela avto in hodila v mesta in na izlete v lastni režiji, kot mi je pasalo.

No… jaz pa pravkar planiram še en kratek kamping dopust kje v Alpah, kjer bom lahko s kolesom po hribih in s čolnom po rekah… vmes pa itak spal od utrujenosti – in se strašno veselim!

SIcer bom moral sam, ker nihče od bližnjih ni posebej navdušen nad idejo, pa še časa nimajo… a vseeno. In žal bi bilo tole zelo težko izvedljivo na hotelski način; ni kam dati opreme in ure bi moral prilagajati, kar mi nikakor ne diši. In ja, tako bom imel bistveno več dela – a tudi bistveno več zadovoljstva, pa čeprav bom verjetno tudi kdaj moker in blaten…

A si faus da imajo prikolice v kampu? Fausija

a ti pa v Tuniziji, Egiptu pa kampiraš s šotorom? bejža no.

Hotel 5Z je za fensi pičke, ki  rade kofetkajo in čikajo in se slikajo za instagram.

Večina gre na oddih zato da se spočijejo. Ne zato da bi se celo leto hvalili kako je bilo tistih nekaj dni.

Če uživate med 4 stenami (zlato pobarvane), tudi vredu

dagdahhh, 22.08.2025 ob 14:29

a ti pa v Tuniziji, Egiptu pa kampiraš s šotorom? bejža no.

Če je bilo to meni namenjeno… ne, tam nisem bil.

V Afriki sem bil le po gorah in puščavah zahodne strani – in to s kombijem, malim avtodomom in občasno tudi šotorom.

Bogpomagaj, 26.07.2025 ob 12:11

Glede na to, kako podrobno si opisala dogajanje v kampu, bi prej rekla, da vsako leto visiš v prikolici, počneš vse, kar si naštela in sanjaš o hotelu s 5 zvezdicami…

Haha, enako se mi zdi.

Malo preveč pozna situacijo, ki jo tako natančno opisuje.

Kampist, ki hrepeni po 5*.

Do tja se znajo prpelat, ko zmanjka domača zaloga pa vejo, kam po pir

kampist, 27.07.2025 ob 17:50

Verjetno si ti kampirala še za časa Tita in v osemdesetih letih,  kjer je imela vsaka fabrika v Sloveniji v kampih svoje prikolice ali pa bungalove in skupno jedilnico, kjer jim je kuhala čez poletje kuharca iz njihove fabrike.  WC se je takrat čistilo enkrat na dan he-he Takrat je bilo to daleč najcenejše dopustovanje, ki ga je koristila večina ljudi delavskega razreda(ti praviš temu nižji rang). Hoteli so bili takrat dragi in večinoma rezervirani za tujce (da je država dobila devize).

Če bi bila današnjih časih v kampu, bi videla že po ceniku, da si ljudje (po tvoje nižjega ranga) ne morejo  morejo več privoščiti kampiranja. Cene so visoke že za tujce.  S sprehodom v kampu bi opazila, da je čedalje manj šotoristov (ostali so samo še tisti, ki prisegajo in ljubijo šotorjenje.  Tudi velikih kamp prikolic je iz leta vedno manj v kampih. Izpodrivajo jih avtodomarji. Vedno več ljudi pride v kamp z avtodomom (nemci, avstrijci, italijani, nizozemci,.. poljaki, čehi, slovaki…  tudi slovencev prihaja večina že z avtodomom, ne pa s kamp prikolicam, ki jih uporabljajo le še pavšalisti ali tisti, ki so vsaj mesec dni v kampu. Ni več revnih vzhodnjakov z bolhami in šotori. Že sam pogled na vozni park je zelo nadpovprečen. Praktično vzhodnjaki, že prekašajo zahodnjake po voznem parku. Kampi se obnavljao, podirajo stare stavbe z WC-ji, zgradijo nove moderne, čistilke so vseskozi prisotne in je vedno vse čisto.

Tako je danes kamp cenovno dostopen le ljudem z debelo denarnico oziroma ljudem iz višjega ranga.

Se strinjam s ksmpistom. Avtorica očitno že zelo dolgo ni bila v kempu. Od socializma so močno napredovali. V boljših kempih brez problema doplačaš za privat kopalnico. Tudi čistoča je na precej višjem nivoju. Kar dosti kempov tudi prepoveduje galame v popoldanskih urah in ponoči. In red tudi ustvarijo.

Poleg tega zdaj kot gobe po dežju uvajajo glamping in mobilne hiške. Tako imaš udobje v naravi. Kampi tufi niso več tako poceni, tako da ljudje z manj denarja hodijo raje v apartmaje, ker jih dobijo ceneje.

Meni drugače poleg kempov paše biti tudi v hotelih, ampak se po parih dneh v kakšnem resortu pričnem res dolgočasit. Pa bazenov tudi ne maram.

Bi pa še komentirala tisto z renta carjem v Egiptu – da se tam voziš naokrog se moraš spustit še na precej nižjo raven kot pri kampiranju, ker je promet in vozniška kultura katastrofa. Predvsem v mestih. Niti če bi mi plačali 5 tisoč na uro, se ne bi usedla za volan. Ampak 100 ljudi 100 čudi. Očitno tudi v hotelih s 5 zvezdicami ljudje pogrešajo adrenalin.

Kot so navedli že drugi, je tudi moja izkušnja drugačna. Smo šli večkrat to varianto in vedno smo planirali tako, da smo en dan uživali v resortu, kjer se tudi kaj dogaja, drug dan pa izlet, včasih tudi dvodnevni. Imamo lepe spomine na zanimiva doživetja. Pa užitek je, ko se zvečer vrneš v svojo klimatizirano sobo, se skopaš ali stuširaš v svoji kopalnici, opraviš potrebo v svojem stranišču, mirno spiš na pravi postelji, nimaš nobenega dela z nabavo, pripravo hrane, pomivanjem posode in ostalo. Sicer pa, kakor komu paše.

Kot je bilo že povedano, kampi so danes praktično samo še za premožne. V kamp se pripelje danes premožen Čeh, Slovenec, nemec, Švicar z avtodomom, ali se pa pripelje kr samo s Suv-om in najame mobilo hiško.

Časov, ko so se socialci vozili v kampe, že dolgo ni več.  Taki pridejo za 2-3 dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close