Najdi forum

p. s.

Zanima me kje v pismu je mesto posebnega sporočila p. s.
Ali je to takoj za napisanim besedilom ali čisto na koncu pisma, kjer se običajno nahaja zapis prilog. Hvala za vse odgovore.

za pozdravom – ker je to pripis in ne “posebno sporočilo” :)))

pride pa od Post scriptum, običajno se napiše P.S.

kaj je mišljeno zapisom prilog, pa ne vem :(((

Slovnično pravilno se zapiše s presledkom za piko, vem 😉

Zanima pa me, kje točno se ga v pismu zapiše. Na koncu pisma vem, ampak ali to pomeni tudi, da za podpisom pišiljatelja? In za morebitnimi prilogami, ki jih običajno zapišemo v levi spodnji del pisma?

Zdravo!

Če gre za uradno pismo, ti pisanje P.S. odsvetujem, če gre pa za neuradno pismo pa običajno ne pišemo rubrike priloga. P.S. pa napišemo vedno pred podpisom.

Lp

by no chance, dragi mmmmmmmmmmm

mislim – kakšen smisel bi le imel pripis, če to ne bi bil. menda ja dodamo pripis v pismo za svojo teto po tem, ko smo že napisali zaključno pozdravno frazo in svoj podpis, pismo že prepognili in vtaknili v kuverto, potegnili z jezikom po lepilu … … a glej ga, zlomka, pozabili smo pripisati, da nas med prihajajočimi prazniki ne bo doma in to še pripišemo.

seveda pa imaš prav, da pripisi ne sodijo v poslovno pismo.

LP/Filip

P. S.
Čebelca – bolj bistven kot presledek med P in S je uporaba velikih črk.

Vsekakor pod podpisom. Uporabljam ga tudi v poslovni korespondenci – v glavnem v e-mailih. Res pa je, da se skoraj vedno nanašajo na odsotnost. V sporočilu je govora o poslovnih zadevah, na koncu (za podpispom) pa še napišem; (od) tega in (do) tega dne me ni, sem na poti, je pri nas praznik, …

Po mojem pod P. S. spada kakšno sporočilce, vprašanje, ki ne sodi v kontekst glavnega sporočila.

LP

Pripisu bi se pri poslovni korespondenci izogibala. Računalniško pisanje dopisov vedno omogoča, da željeno vključimo v jedro pisanja. Če pa se mu že nočeš izogniti, bi ga sama navedla za podpisom in pred prilogami.

Tudi pri dopisovanju ga uvrstim na konec teksta. Nekoč, ko smo pisali pisma “peš”, je res vključeval kako pomembno, a prej pozabljeno navedbo. Danes ga uporabim namenoma, ko želim s določenim poudarkom zaključiti pisanje.

P. s. pomeni pomembno sporočilo

New Report

Close