Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev P O K E C ! ! !

P O K E C ! ! !

Pokec,lepo te prosim, pomagaj, vem, da si ti že nekaj takega dala skoz:

Oče bi mi prepisal vse svoje imetje name /hčerko/ pred smrtjo. Je pa 16 let plačeval preživnino še za enega otroka. Z njim ni imel nikoli stikov niti otrok z njim. Vem, zakon točno določa glede dediščine, tega se zavedam. Pa vendar: oče bi napisal vse svoje imetje name, s tem, da za njega poskrbim do njegove smrti.

Zato te prosim, če mi napišeš kaj potrebujeva, katere listine, ko bova šla k notarju?

Hvala ti in lep dan!

Z darilno pogodbo bi nekoga skušala oropati nujnega deleža? NO GO. Če pa že kako, vam mogoče uspe prav z dosmrtnim preživljanjem. AMPAK! Paziti je treba (ali pa imeti tudi nekaj “sreče”, če je temu mogoče tako reči), da med dajatvami ni očitne nesorazmernosti, ker se potem taka razdelitev lahko šteje za darilo. Npr. premoženje je veliko vredno, preživljanje pa traja le zelo kratek čas ali pa terja od zavezanca minimalen napor in dajatve.

Sem hčera enga moškega, ki ga ne poznam. Plačeval je do mojega 18. leta…
Mami je umrla, ne da bi mi kdaj povedala kaj več, kot piše v rojtnem listu: priimek in ime. Naslov sem videla na odreskih, plačol. Vendar ga na tistem naslovu sedaj ni več. Sploh ne vem če še živi.
Zanima me, kako izvedeti kje živi, kje so moji bratje – baje je imel sinove…Samo iz tega kar imam…
Ali me morajo najti, ob zapuščinski razpravi…sama se ne pišem več tako kot prej- po mami, niti ne živim na istem naslovu,

Nisem prepričana, amapka mislim, da bi se ta tvoj polbrat/sestra morala uradno odpovedati dedovanju, sicer lahko izpodbija to darilno pogodbo in zahteva nujni delež.

Hm, pri meni je malo drugače, zato natančno ne bi vedela. Jaz sem edinka in imetje ni pisano neposredno name, pač pa na mojega sina. Jaz sem le skrbnik do sinove polnoletnosti oziroma dokler ne zaključi šolanja.

Najbolje je, da se posvetuješ z notarjem, kako in kaj, ker se mi zdi, da je tako kot pravijo zgoraj. Pri teh stvareh ni pametno delati napak, četudi imaš kakšen ekstra strošek.

Pa srečno! 🙂

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

HM, a lahko tudi jaz nekaj vprašam? Zakaj menite, da jaz vse te stvari vem? Saj ne da mi je težko, samo sem malce zmedena, ker najbrž vem približno isto kot ve same. :)) Na žalost! :))

Na tvojem mestu bi se pozanimala na upravni enoti, saj je ime vpisano na rojstnem listu, torej najbrž imaš neko pravico izvedeti podatke, ki jih držijo. Morda imajo novi naslov. Če ne drugo ti bdo sigurno znali povedati kam se obrniti. Kako je z zapuščinsko razpravo ne vem, ti žal ne morem pomagati. Morda ve kdo drug na forumu?

Upam, da ga najdeš. 🙂

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Kar tako bo, res.

Brez skrbi, da te država lahko vedno najde. Spremembi priimka navkljub. In kot zakonitega dediča bi te bo logiki stvari tudi morali poiskati. Vem ne, ampak sklepam, da bi moralo biti tako.

Po mojih izkušnjah te ne iščejo. In to ponavadi dediči izkoristijo, da izključijo iz dedovanja nezakonskega otroka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close