Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ožji krog razgovora- kajj??

Ožji krog razgovora- kajj??

Mene pa zanima, za tiste, ki ste to že dale skozi, kaj lahko pričakujem na razgovoru v ožjem krogu? Kaj jim še naj povem ?:) Lepo prosim za vaše nasvete, mnenja itd.. Nekatere omenjajo nekakšne teste??? Za kaj bi lahko šlo?

Hvala vsem in lep dan!

Poveš jim tisto, kar te vprašajo.

Tudi če so testi, so verjetno takšni, s katerimi testirajo osebnost, karakter. Nekatera delovna mesta zahtevajo pač pedantne, izredno natančne ljudi, ki se držijo ustaljenih vzorcev, druga pa kreativne. Eni delodajalci želijo introvenirane ljudi za samostojno delo, drugi team playerje.
Pri takšnih testih ni pravilnih ali napačnih odgovorov. Bodi to, kar si. Ne pretvarjaj se, ker se to na testu pokaže in potem nimaš teoretične šanse za službo.

S takšnim paničnim pristopom kot si ga pokazala v postu, imaš zelo veliko šanso, da izpadeš. Kako pričakuješ, da boš kvalitetno opravljala neko delo, če te že takšna negotovost, kot je razgovor v drugem krogu, vrže iz tira???

Bravo za korekten komentar!

Korektno do vseh ostalih kandidatov v naslednjih krogih je, da se vse kandidate enakovredno vzame pod “drobnogled”. Tako preko testov, kot preko osebnih razgovorov. In se jih tudi “lovi” na določene “haklce – vsak dober kadrovik jih ima kar nekaj v rokavu 😉

Kajti eno napisano, ki dostikrat ni pripravljeno samo s strani kandidata ampak z veliko pomočjo drugih oseb, veliko je na pamet naučenega, kar kadidati “zdrdrajo” najprej na prevem razgovoru, potem pa že zmanjka štrika, če je oseba “napiflana” in ne deluje spontanost, profesionalnost in koneckoncev tudi pridobljeno znanje za delovno mesto, za katerega se poteguje. Velja za vsa delovna področja in skoraj vse položaje….

Taki “živci po naravi”, kot avtorica posta, kar se vidi v prevelikem številu napisanih vprašajev in nevrotičnem načinu izražanja, kar hitro odpadejo, ko se pokažejo v svoji pravi luči….Če ne prej, pa po eno do tromesečni poizkusni dobi. kar je včasih tudi izguba časa in nepošteno do drugih, bolj ustreznih kandidatov. AMpak kadrovanje je v veliki meri velika loterija. V Sloveniji, kjer je doma narod pretvarjanja, prikrivanja, obljub in velikokrat lenuharstva pri oravljanju delovnih nalog 😉

Mene so enkrat v ožjem izboru…no še ostle, ki smo prišli v ožji krog,: spoznali z direktrorico oz. da nas je še ona spoznala, videla, spraševla pa za moje pojma morda že nekoliko preveč osbne stvari. Šlo je za službo, ki nima veze z mojo izobrazbo in me je spraševala zakaj želim na tem področju delat, če sem se šolala na tistem ( povsem razumem zakaj praševala to), ali imam družino pa še malo drezala v to smer a nič kaj direktno. No službe tam nisme dobila šlo pa je za delo v psarni…kadrovanje je bilo eno delovno mesto drugo del. mesto pa kot nek asistent, če se prav spomnim.
Za drugo službo smo imeli pa test…v bistvu, da so videli ali si timski človek ali ne, kaj bi v kaki situaciji naredu itd. Teh testov imaš nekaj tudi na netu sam zdaj nimam linka….morda bo kdo tu ti posredoval. no niso ravno taki vsi a malo za občute, da vidiš kako pa kaj. Mislim p da imaš na net strani npr. Merkatorja primere testov.
Lp, srečno in kar pogumno

Bravo za korekten komentar!

Korektno do vseh ostalih kandidatov v naslednjih krogih je, da se vse kandidate enakovredno vzame pod “drobnogled”. Tako preko testov, kot preko osebnih razgovorov. In se jih tudi “lovi” na določene “haklce – vsak dober kadrovik jih ima kar nekaj v rokavu 😉

Kajti eno napisano, ki dostikrat ni pripravljeno samo s strani kandidata ampak z veliko pomočjo drugih oseb, veliko je na pamet naučenega, kar kadidati “zdrdrajo” najprej na prevem razgovoru, potem pa že zmanjka štrika, če je oseba “napiflana” in ne deluje spontanost, profesionalnost in koneckoncev tudi pridobljeno znanje za delovno mesto, za katerega se poteguje. Velja za vsa delovna področja in skoraj vse položaje….

Taki “živci po naravi”, kot avtorica posta, kar se vidi v prevelikem številu napisanih vprašajev in nevrotičnem načinu izražanja, kar hitro odpadejo, ko se pokažejo v svoji pravi luči….Če ne prej, pa po eno do tromesečni poizkusni dobi. kar je včasih tudi izguba časa in nepošteno do drugih, bolj ustreznih kandidatov. AMpak kadrovanje je v veliki meri velika loterija. V Sloveniji, kjer je doma narod pretvarjanja, prikrivanja, obljub in velikokrat lenuharstva pri oravljanju delovnih nalog ;)[/quote]

A bejž no… a niso ravno Slovenci pregovorno deloven in priden narod? :))

Da ne bo pomote, se čisto strinjam, večini Slovencev se niti sanja ne, kaj je trdo delo. Razen morda tistim, ki so sam svoj šef, pa še tisti so žal velikokrat nepošteni in nekorektni, želijo iztržiti veliko denarja za malo muzike.

Zdravo!

Jaz in ostali, ki smo prišli v drugi krog, smo morali narediti 20-minutno predstavitev na določeno temo v powerpointu. Poleg videnega so ocenjevali tudi tvoj nastop (stil, kreativnost, držo). Zame je bila zadeva odlična preizkušnja in mi ni žal enega tedna priprav. Žal mi je tudi, da nisem bila sprejeta… Da obvladaš angleščino, nemščino in srbohrvaško, se je razumelo samo po sebi. V tretjem krogu so sledila samo še pogajanja o plači in … s kom se bo firma seveda poročila.

No, kljub temu sem še vedno brezposelna in čedalje bolj pesimistična. Zgleda, da bi lažje bila izvoljena za ministrico kot pa dobila kakšno priložnost za delo…

Miomau

Če ni skrivnost, za katero delovno mesto gre, na katerem področju? In kaj je npr. mišljen o z znanjem naštetih jezikov – ali zgolj osnovna komunikacija ali celo npr. zmožnost pisanja o svoji stroki v naštetih jezikih?

Hvala za odgovre in držim pesti, da čimprej najdeš delo!

V prvem krogu je bil razgovor s kadrovsko super, v drugem krogu z direktorjem pa sem kmalu ugotovila, da želi po ovinku izvedeti čimveč o mojem privatnem življenju, npr. kako preživljam dopust ipd.
In seveda, koliko otrok imam in koliko so stari. Ker sem se odločila, da jih ne bom zatajila in se zlagala, tudi službe nisem dobila. Kaj hočemo, tako je danes. A v firmi, kjer imajo problem z zaposlovanjem mamic, niti ne želim delati.

Če ni skrivnost, za katero delovno mesto gre, na katerem področju? In kaj je npr. mišljen o z znanjem naštetih jezikov – ali zgolj osnovna komunikacija ali celo npr. zmožnost pisanja o svoji stroki v naštetih jezikih?

Predvidevam, da tudi pisanje. Glede na to, da danes ogromno komunikacije oteka po mailih ane.

Hvala za odgovre in držim pesti, da čimprej najdeš delo![/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close