Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ožemalec citrusov

ožemalec citrusov

Prosim, če mi poveste, kakšnega imate, in če ste zadovoljni z njim – mislim namreč tistega električnega. A se nanj lahko ožema vse citruse, tudi grenivke…?
Hvala in LP.

Jaz ga imam in sem zadovoljna. Ožemam pa vse: limone, pomaranče, grenivke… Edini problem je čiščenje, ker ga je potrebno TAKOJ sprati z vodo, ker se drugače ostanki prilepijo na ožemalnik.

Tudi jaz sem zadovoljen, znamke točno ne vem, je “krneki”, ampak dela pa super. Ožemam vse, kar se da. 🙂 Pa takoj sprati, kot svetuje nina. Zamenjam ga pa cca vsako leto enkrat (ker se kaj polomi, znuca … – uporabljam ga vsak dan cečkrat). Cena je cca 5k.

Princ

Moj ožemalec je znamke Severin in niti enkrat še ni bil pokvarjen, zato ne vem, kaj Princ počne z njim. Kako se ti lahko znuca, ljubi bog? Pa še to: kaj pomeni cena 5k? So to kraljevski novci?

Limo Nada 🙂

Znuca se … kaj jest vem zakaj … morda res zato, ker na dan ožame okoli 20 limon/pomar./grejpfr… ampak ne znuca se zgornji del (čeprov tudi ta ni več tako “oster”), ampak mehanizem v sami napravi. Mogoče pa preveč prtiskam 🙂

5k = 5000
k = kilo = 1000 (osnovna šola, se spomnimo?)

Princ

Veš, dragi Princ, jaz sem prava kmečka butara, brez kaplje modre krvi in se ne izražam v kraticah tako kot nekateri, Zame je pomembna cena v tolarjih, kajti za evre ne zaslužim dovolj. Ko sem pa jaz hodila v osnovno šolo, smo imeli denar, ki se je imenoval dinar, krajše din. Za valuto “k” prvič slišim. V zvezi ožemalca citrusov pa še eno vprašanje: a imaš gostilno, da stisneš toliko limon vsak dan?

k ni valuta ampak okrajšava za tisoč. A če bi napisal “g” in “kg”, bi ti bilo jasno? gram in kilogram? kilogram ima tisoč gramov

whatever

soka stisnemo pa zato toliko, ker ga toliko spijemo doma … zdravje pa to 🙂

Princ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close