Ovira otrokov razvoj
V zadnjem času sem bila nekajkrat pri prijateljici na obisku. Ima sina v 4. razredu. Fantek bi bil rad enak sošolcem. Pravi, da se z njimi nima kaj dosti za pogovarjati, ker mu mama ne pusti igrati računalniških igric in gledati televizije, o telefonu ali tablici lahko le sanja. Meni je to v teh časih noro. Smo v dobi sodobne tehnologija, smo v korona času, zaradi katerega so se sigurno spremenila naša življenja, a mati ostaja neomajna. Jaz to vidim kot oviranje otrokovega razvoja. Mali je tudi edinček in res razen mame in ata nima nikogar za igro. Mati ga tudi v teh časih precej omejuje pri druženju s sošolci, torej fantič je zame pravi revež. Mati pa nima prav nobenega posluha, da bi vse te njene omejitve vsaj malo omilila. Kakšne prijemi naj uporabim, da jo vsaj malo premaknem iz njenega zaplankanega stališča?
Zvonka355, 11.01.2022 ob 21:39
Kakšna nasprotja, ene mame bi otroke imele cele dneve pred napravami, samo, da imajo mir, druge spet pretiravajo v drugo smer. Saj ne veš več kaj bi rekel na taka nasprotja. Dobro da se nisem nikoli odločila za otroke.
Ce se niso odlocila za otroke, si se za naprave?? Ali zvalce na dveh, 4 nogah??
Tehnologija prezgodaj in preveč je velik problem, ki bo kmalu vodil v katastrofo.
Mislim, da morajo tudi v teh letih biti pri otrocih še kakšne druge teme pogovora kot le tehnologija. Prav gotovo je kdo v razredu tudi športnik, hodi v glasbeno, ipd.
Sosedov je 6. razredu in zbira stare razglednice, obožuje pse, eden hrčka in nogomet, neka deklica obožuje konje, jaha in želi biti veterinarka, pa so čisto normalno vključena v družbo v razredu in pogosto imata obiske sošolcev, vabljeni so na rojstne dneve, v kino,… Pa vem, da noben nima mobitela, tv gledajo, pa kdaj pa kdaj kakšno igrico. Če pridejo k našim vedno nekaj klepetajo in delajo brez tehnologije od monopolija, lastnih izdelkov v moževi delavnici do dirk s kolesom in rolerji na igrišču. Še srednješolce vidim, da igrajo basket s frendi na igrišču.
Mislim, da je večji problem v 10. Letnikih, ki nimajo nobenega drugega interesa kot tehnologija.
Če niso bili taborniki, nogomet in modelarstvo v naših časih 100x boljši za otrokov razvoj od nabijanja virtuale. Pa imam med svojimi taborniškimi kolegi tudi računalničarje, mehatronike, strojnike, ki so iskani, priznani (delajo celo v tujini v razvoju nekaterih tehnicnih naprav), odlično plačani, kljub temu da so z kompjuteri začeli v sr. šoli.
Pustite jo pri miru. Samo še to rabi, da se ji otrok zasvoji. Vi boste pa odpeketali in poniknili. Ne vmešavajte se. Nič ne bo zamudil. Čisto vseh tehnologij se bo priučil. Tudi mi smo se, pa so nam nove. V prihodnosti bodo pa itak še druge. Mulc, za katerega vas toliko skrbi, bo že pri sošolci kaj pogledal in kdaj kaj odigral. A pivo mu boste tudi odprli, ko bodo ostali začeli piti pri 12ih? Ali boste bolj zaplankani?
Forum je zaprt za komentiranje.