overitev pri notarju
Prodajamo stanovanje, sestavili smo sami arno pogodbo, sedaj še (po vzorcu prodajne pogodbe) prodajno pogodbo, drug teden gremo plačati davek in potem s to pogodbo k notarju,kjer jo bomo podpisali (prodajalec,kupec..)in overili. Zanima me prbl.znesek overitve takšne pogodbe (kupnina cca 80 000 e). Po telefonskem pogovoru mi notar namreč ni želel povedati zneska overitve, le znesek sestave pogodbe in overitve skupaj (cca 300 e). Ker pa bi rada “prišparala” ,zato sem sama sestavila (prepisala pr.pogodbo od znanca), me zanima kakšen znesek prbl.se plača samo za overitev pogodbe in ali je to sploh možno,da sam napišeš pogodbo.
Hvala za pomoč,
Borg ne bodi nesramen, dosti ljudi si sami pišejo pogodbe, eni imajo pač probleme, ker jo slabo napišejo, drugi jih nimajo. Si videl že kako notarsko napisano pogodbo? Notarji s tem samo kasirajo, še slabše jo včasih napišejo kot bi si jo sam, tudi jaz sem si jo sama napisala, sem si pridobila vzorec, pa nisem imela nobenih problemov. Sicer je pa Lana vprašala kolko stane overitev pri notarju, zato je ne napadaj, ima prav, da si jo je sama napisala.
Napisal: borg
“to je res dobro šparanje, ja..potem bo pa spet jok in stok na forumih, ker kaj “kakor”niste vedeli..
kako so ljudje nedogovrni, ne morem verjet… družinsko premoženje postavljati na kocko zaradi cene ena večerje.
vsekakor veliko sreče”
Se podpišem pod ta odgovor. Še kar ne morem verjeti, kako so določeni ljudje neodgovorni. Ja, nekaterim res “rata” brez problemov in ti se potem hvalijo naokoli, češ kako so pametni, čeprav so v resnici samo imeli veliko sreče. Ampak jaz se na srečo v takih velikih stvareh ne bi zanašala. In to toplo priporočam tudi vsem ostalim.
Forum je zaprt za komentiranje.