Najdi forum

Vrnila sem se s prekrasnih počitnic v Grčiji, kjer smo uživali v hrani, čistem morju, ob prijaznih ljudeh…
Seveda smo poskusili tudi ouzo, ki je bil razredčen z vodo še posebno osvežilen. Kmalu po prihodu domov sem na TV slišala, da je škodljiv. Ali morda veste, če vsebuje metanol? Marsikje v Grčiji menda strežejo metanol. Ali pa se ta škodljivost nanaša na količino?

Jest sem tud slišov de je škodljiv (verjetno v isti odadaji) ampak samo v večjih količinah. Ne verjamem pa, da bi prodaljali pijačo, ki bi vsebovala metanol. Tudi ne spominjam se, da bi nam v Grčiji kaj omenili da so kaki šodljivi učinki :))
Pod škodljivost lahko šteješ tudi halucinacije, samo to velja a “Absint” ne pa za Ouzo.

Mam občutek, da je enako škodljiv kot ves alkohol.

če ga preveč tankaš je škodljiv
kot je napisal Jones kot vsaka druga alkoholna pijača

Jaz sem malo stekleničko prinesla domov lani. Pojma nimam kako se to pije. Kaj zmešaš z vodo al kaj. Mi smo bolj Amstel tolkli.

Mi smo ga pili kar samega nič nismo mešal z vodo!
Je pa močan..zato priporočam zraven kozarec vode ja 🙂

lp

urška

Nam so ga postregli razredčenega s hladno vodo (1:3), s kockami ledu.

Ehm… pa vam je ouzo dober? Ker meni ta okus po janežu ne prija kaj preveč, mi je metaxa bolj všeč 😉

Kaj ima ouzo okus po janežu ? Bljak………..Smo bili na absolventskem v Ohridu in smo imeli noč mastike……………..pa tudi dan aspirina. Sem nepravilno povezala Metaxo in Mastiko. To je pa tako če piješ samo pivo.

Ouzo je zame super, če spiješ enega ali dva, kar je več, ti pusti premočan okus po janežu v ustih. Pije se ga z ledom ali mrzlo vodo, tako da spremeni barvo in postane motan.

Pa še na naše zdravje, ki se nam cedijo sline, enega izpij.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close