Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija outlook, prosim nujno za pomoč

outlook, prosim nujno za pomoč

pozdravljeni,
če je kdo tukaj na ta dan, lepo prosim za pomoč.
na mikrosoft outlooku sem si inštalirala gmail poštni račun.
šla sem po navodilih (najprej omogočenje POP3, zatem po navodiliih nastavitve, navodila so na gmailovi strani in na siolu v slovenščini)
vse sem natančno nastavila.
posledica pa je takšna: normalno prejemam sporočila – pošto.
ne morem pa pošte pošiljati.
napiše mi, naj preverim email naslov (kar sem storila in tudi pravilnega pretipkala večkrat – definitivno je pravilen)
v nastavitvah sem nastavila outgoing in incomin serverje na gmail.com (eno je pop, drugo pa smtp).
moj internetni provider je SIOl. ali je finta v tem? sem tudi poskušala te serverje nastavit na siol, vendar je potem še slabše.
lepo prosim za pomoč.
lep pozdrav

Samo odhodni mora bit Siolov.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

kateri je odhodni?

outgoing?
to sem poskusila, vendar je bilo stanje slabše.
ali moram morda še kakšne druge nastavitve spremeniti?

Ododni = outgoing, dohodni mora biti gmailov, pa pravo uporabniško ime in geslo.Mora gret.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

oprosti, ampak prosim te, če mi lahko podrobneje razložiš:

outgoing sem že nastavila na siolovega.

katero je pravo uporabniško ime in geslo? siolovo ali gmailovo?
kam moram vnesti siolovo in kam gmailovo.
na outlook želim nastaviti samo gmailovo.
že vnaprej hvala za pojasnilo.

lp

Pravo up.ime in geslo je gmailovo,tisto,ki ga bereš.

to sem nastavila.
ko nastavim siolov outgoing server, je situacija še slabša, piše da ga ne more najti.
čisto sem zgubljena.
če nastavim outgoing server gmailov, potem dela.
dobivam pošto, le poslati je ne morem.
prosim za potrpljenje in pomoč, vendar res ne vem, kaj naj naredim.
lp

1.Koliko računov pa imaš v Outlooku?
2.Kateri je privzet
3.Če jih imaš več, poskusi pošiljat s katerim drugim.

En račun mora bit privzet. Daj se malo “poigraj” v Lastnostih računa s tistimi kljukicami… Na kartici splošno in strežniki, včasih je tam hakelc 😉

evo mojih nastavitev. Sicer so za express ampak bo že.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ja, pa je pravilno vpisan (mail.siol.net) ?

lep pozdrav!

Tudi sama imam g-mail nastavljen na outlook express. Gmail ti omogoča, da ti samodejno pošilja pošto s svojega strežnika na tvoj poštni program.
pošto z gmail-om pa lahko pošiljaš samo z neta, se pravi z gmailovim poštnim program.

VesnAK

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close