Najdi forum

Outlook ne odpre priloge

Po e-mailu sem v Outlook XP dobil sporočilo z programom ( exe, ni virus in vem od koga in kaj sem dobil), ampak mi Outlook ne pusti priti do priloge, niti jo ne morem posneti na disk. Outlook napiše da je onemogočil dostop do prilog.

Kako omogočiti ta dostop ?

Pojdi v Tools->Options->Security->Do not allow attachments to be saved or opened … in daj stran kljukico.

Če ne bo šlo (nekateri imamo na službenem strežniku blokirane datoteke *.exe, ki prihajajo s pošto), prosi prijatelja, naj ti pošlje datoteko v zip obliki.

Outlook XP te možnosti nima več, zadevo pa lahko rešiš s posegom v registry datoteko, zato je seveda najprej potrebno opozorilo in blah blah, da če ne veš kaj počneš in nisi 100% prepričan, da počneš pravilno, se ti lahko zgodi, da po posegu operacijski sistem ne bo deloval tako kot je treba. Hmmm pa seveda za nedelovanje operacijskega sistema ne odgovarja 🙂

No takole, pojdi na Start –> Run in vpiši regedit.

V levem delu okna poišči ključ

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Outlook\Security

in klikni nanj. V desnem delu okna z desno mišjo pritisni na prazen prostor in izberi New –> String Value in ga poimenuj Level1Remove. Nato klikni z desno mišjo na ta nov zapis in izberi Modify. V Value Data vpiši exe. Lahko dodaš še druge končnice, vendar jih moraš ločiti z podpičjem. npr exe;com;zip.

Ups, sem spregledala, da je XP. Imela sem OE 2000, preden sem šla na Thunderbird 🙂

Ja, M$ je zakompliciral u iber, kao v imenu varnosti 🙂
Uporabniki zelo težko spreminjajo varnostne nastavitve(nekaterih celo sploh ni mogoče), varni pa niso nič kaj bolj dosti 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close