Outlook Express 6
Ok en odgovor imaš od Lady L – Mc’Beth!
Na prvi odgovor ti bom pa jaz poizkusil podati odgovor:
– torej to se ne da narediti, ker OE nima v sebi integrirane funkcije, za kaj takega.
– In kar je MicroCrap zamočil so napisali uporabniki sami, eden takih programčkov (ki je meni všeč) se imenuje Loveletter, če si gledala film You have a mail. No ravno tak programček je bil tam uporabljen (mislim da ???)
Da ne iščeš okrog, sem ti ga pripravil kar na mojo spletno stran in sicer:
Zadeva je sestavljena iz nekaj komponent:
1. Loveletter.exe je programček (bom opisal kasneje)
2. 5 kom. .avi datotek, to so pa filmčki narejeni, da se ti rolajo na ekranu
ko dobiš email.
Postopek instalacije:
1. Presnemi si programček Loveletter.exe in ga startaj, ter seveda instaliraj
2. Presnemi si še ostale .avi datoteke v mapo, kjer je instaliran programček Loveletter – običajno se instalira v c:\program files\LoveLetter
3. Startaj programček Loveletter (taka rumena ikonca oblike pisma), če se ti pa nahaja v tray-u (spodaj desno, ko je napisana ura), pa samo klikni z desno tipko na mouse-ju,
-izberi si opcijo: Setup
v polje Profile: vpiši ime računa, npr. Siol email
v polje Server vpiši naslov strežnika za prihajajočo pošto
v polje ID vpiši uporabniško ime
v polje Password vpišeš seveda geslo
potem klikni na gumbek Save
Pa seveda kljukica mora biti na Mail Check
Nato si izbereš jeziček (zgoraj): Notification
Klikneš (izbereš) si Opcijo Play AVI
in po privzetem ima že vpisano C:\Program Files\Loveletter\iloveyou.avi
če želiš videti kako izgleda, ko dobiš pošto, samo klikni na gumbek Test
pa se ti bo odvrtel filmček.
Če ti ta ni všeč si pač izbereš drugega izmed teh, ki si si jih posnela v to mapo.
Potem klikni na OK (ali V redu)
ikonca bo izginila, ter se pojavila nazaj v Tray-u
samo klikni z desno tipko na miški in izberi opcijo Mail Check Now!
Pa če imaš kaj pošte se ti mora odvrteti film.
No najprej poglejta (Seveda Lady L ni izvzeta – bo najbrž pogledala to).
potem se pa javita, če vama je ok in bom napisal še preostanek sporočila (navodil,ali kaj drugega).
Sicer pa lahko uporabljaš za obveščanje o prispeli pošti kak drugi filmček (avi), ne samo to kar je zraven.
Hmmm, če bi videla, kakšen filmček o Vročih Švedinjah imam jaz, ko pride
pošta, potem bi šele dejali, da sem Svetovna Grdoba in ne samo Grdoba :))))
lp
aha, saj je samo še nadaljevanje v tem, da narediš bližnjico in jo postaviš v Startup – torej ko se zažene računalo se avtomatsko starta tudi ta programček.
Za filmček, ki ga ti želiš pa kar malce pogoglaj, ga boš takoj našla.
Seveda pa namesto njega lahko zavrtiš filmček npr. npr. #/&!/(“&/(&!(“&
ne bom pisal tega, so grde besede… :))
lp
O, kako lepo, da misliš tudi name… hvala, hvala
He he Lady Mc’Donalds, pa Mc’Beth….. what’s next?
Another Mc’… Loud maybe?
Samo nekaj: tole ime Loveletter, me tako spominja na virus. Pa zakaj so ta programček morali ravno tako imenovat?
Saj vem, da ti kaj takega ne bi naredil…. no, ga grem preskusit.
Lp, jst
pa kaj goglanje ti ni uspelo ??
Drugače imaš pa verjetno mali milijon kratkih avi filmčkov, ki jih dnevno dobivaš po emailu, kar vključi kakšnega, ki ti je všeč pa bo.
Lahko se pa konec koncev poslikam in ti pošljem filmček, samo po moje se boš tega ustrašila in od strahu kar formatirala vse trde diske doma in v bližnji okolici :)))
lp
Ja si mogoče pozabil, da sva se srečala, no smo se saj je bil zraven naš mali korenjak…..še on se te ni ustrašu, zakaj bi se te poj jaz?? hehe
dej no klemen, če vpišem you˙ve got a mail. avi ….. mi hoče kr na film vržt…jest bi pa samo tist k piše….
ej kako pa lahko sama nardim kak takle avi filmček?
to pa zato, ker nimaš datoteke autoexec.nt v \windows\system32 direktoriju, pa najbrž tudi ne config.nt
torej bom počasi potrdil moje mnenje o ***************** *********
hehe, kolk s’m zlob’n uaaaaaaaaaaaaaaa
lp
ps. extrahiraj datoteki iz originalnega cd-ja ali pa povej email naslov, pa ti ju pošljem na emajl.
lp
Ja tak genij pa spet nisem, da bi vedla, kje mam kakšno zagonsko datoteko. Kakor se winsi inštalirajo, se inštalirajo, jaz pa nosa ne rinem tja kamor ni treba, tako kot recimo zadnjič “ubogi” Mate.
lilitos@email.si je moj cenjeni mail
Forum je zaprt za komentiranje.