Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Outlook Ex. noče poslati pošte

Outlook Ex. noče poslati pošte

Iz meni povsem neznanih razlogov moj Outlook Express štrajka – in to že na drugem računalniku. (Aja, uporabljam Siolov predal, sicer pa kabelski internet – če to kaj spremeni zadevo).
Zadeva se je začela kar naenkrat, brez kakršnihkoli sprememb oz. brez spreminjanja nastavitev.
OE mi ob pošiljanju mailov napiše:

The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was ‘___ . _____ @guest.arnes.si’. Subject ‘______’, Account: ‘pop.siol.net’, Server: ‘mail.siol.net’, Protocol: SMTP, Server Response: ‘550 relaying mail to guest.arnes.si is not allowed’, Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC79

Ker sem vedela, da bom kmalu menjala računalnik, se pri starem nisem pretirano obremenjevala in sem pošto pošiljala kar s serverja (ja, adijo oblikovanje, ampak direkt s Siola sem lahko – in še vedno lahko – poslala pošto komurkoli).
Ampak ker mi na novem računalniku zadeva spet štrajka, sem čisto #!#*%#!!!!

Pa še to: na svoj naslov (to pomeni z mojega na Siolu nazaj na mojega) lahko pošljem karkoli brez problemov. Na kakšen drug naslov (bodisi na emailu, arnesu…) pa ne gre.

Ker vem, da vas je tukaj ogromno strokovnjakov, LEPOOOO prosim za pomoč!

*n*

Tvoj internetni ponudnik ni Siol, če praviš, da imaš kabelski internet.
Preko siolovega strežnika lahko pošiljaš pošto le, če si v svet povezana preo njihove povezave. Zato za strežnik za pošiljanje (Outgoing Mail) vpiši strežnik tvojega internetnega ponudnika (npr mail.arnes.si za arnes).

Pošto boš tako pšošiljaja preko ponudnikovega strežnika, sprejemaš pa jo lahko tudi preko siolovega.

hmm, zdaj pa DELUJE!!!!!

Hvala!

Jaz imam predal na Siolu, moja “boljša polovica” (beri mož) pa dela v šolstvu in ima tako možnost za dokaj poceni kabelski internet.

Pozdrav!

*n*

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close