Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija outlook – blokiranje prilog

outlook – blokiranje prilog

Outlook mi ne dovoli dostopati do priloge (Outlook je onemogočil dostop do teh prilog, ker mogoče niso varne . …), ki ima končnico *.exe. Ker vem kdo mi to pošilja in da ne gre za virus, me zanima, kako bi do te priloge prišel.

Lp, Andrej

Pojdi na Tools –> Options, izberi Security in zbriši kljukico pred Do not allow attachments to be….

Sicer vidim, da imaš slo verzijo, upam, da se boš znašel…

Pod možnosti – varnost – ni v SLO Outlooku nč podobnega kot bi lahko bilo Do not allow attachments to be…., niti n najdem kje drugje v Možnostih – mora biti očitno dobro skrito, varnost sem nastavil na nizko, pa še vseeneo ne dela

Mislim, da moraš to nastaviti v Internetnih možnostih (IE ali nadzorna plošča, pod varnost) – če je to to, da je priponka obarvana rumeno, odpreti je pa ne moreš?

Varnost nastavljena na nizko n nadzorni plošči pa še vedno ne dela !

Andrej, nastavitve v Outlooku so nabrž drugačne kot v Outlook Expressu.
Lahko mi posreduješ ta mail, pa ti vrnem zazipano priponko. Če imaš pošto na siolu, jo posreduj na svoj naslov in pošto odpri na pop.siol.net.

Kaj pa tole: klikni “forward” (posreduj naprej) in v novem sporočilu odpri prilogo.

Outlook XP zaradi varnosti ne dovoli operirati z izvedljivimi datotekami (exe, com, bat,…). Rešitev je sledeča : lahko recimo enostavno zbrišeš samo končnico exe ali pa pripeto datoteko zazipaš z winzip programom. Z taisto zazipano datoteko potem ne bo nobenih težav.

Slučajno delam v firmi, ki z Microsoftom dela že od 1989 ali kaj takega… no, ena izmed lepih stvari tega je, da veš, kam se obrnit, če te pri MS kaj moti… in v našem primeru se obrneš na

http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=290497&product=ol2002

Upam, da bo potem bolj jasno… ni pa enostavno, priznam (rešitev namreč)

popraviti moraš registry, kar pa za eno sporočilo ni smiselno. Poskusi kak workaround od spodaj navedenih (brez končnice, pa komprimiranje)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close