Najdi forum

Outlook 2003 – težava

Ko hočem poslati novo pošto mi iz stikov ne more dati naslovnika, kot da bi bli prazni, ampak stike imam OK.

Se pravi da stika sploh ne najde. Kakšna idejca ?

Morda imaš 2 mapi stiki in je ena prazna?

Ne, nimam, le ena je.

Če v mapi Stiki vidiš prejemnike, ko hočeš poslati mail, pa ne – je nekaj narobe z lokacijo stikov. To se pri Outlooku rado dogaja, lahko, da ima bug. Je tako že od začetka, ali si kaj spreminjala nastavitve?

Potrebno je kar nekaj telovadbe, da jih spet spraviš v red. Malo pobrskaj med nastavitvami.

A imaš licenčno kopijo?Če je namreč nimaš, ti Outlook čez čas začne blokirati.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

V začetku je delalo vse ok (cca 4 mesece), sedaj pa res ne najde kje so ti stiki (kot da ne najde lokacije). Po mojem bom office kar brisala in ponovno naložila.

Office sem torej deinstalirala, ni bilo nobene mape več in tudi v registru sem brisala edini najden ključ. Po ponovni namestitvi pa sem se začudila da je bilo v Outlooku vse tako kot prej – pošta in stiki, napaka pa ista.

Torej kako je to mogoče?

Hja, podatki o stikih in sama pošta se nahajata drugje kot same datoteke Outloka. Poti do teh podatkov se pri privzetih nastavitvah razlikujejo med samimi windowsi, najbolje da v Outlooku pogledaš, kje jih imaš.

Nato na disku poišči datoteko Scanpst.exe (ponavadi se nahaja v direktoriju D:\Program Files\Common Files\System\Mapi\1033).
To je M$ov repair tool ta mail in personal mape. Stiki so v .pst datotekah, zato popravi le te.

“Nato na disku poišči datoteko Scanpst.exe (ponavadi se nahaja v direktoriju D:\Program Files\Common Files\System\Mapi\1033).
To je M$ov repair tool ta mail in personal mape. Stiki so v .pst datotekah, zato popravi le te.”

OK, to sem našla, a kaj naj naredim točno ?

Ja zalaufaj a ne :))

Sorči, včasih mislim, da je vse kar napišem čisto jasno 🙂

Tkolele, najprej zaženi Outlook, pojdi na Tools –> Options, pojdi na jeziček Mail Setup in klikni na knofek Data Files. Pod Filename boš videla pot, kjer se nahaja tvoja pst datoteka.

Zapri Outlook in zaženi scanpst.exe. Pritisni Browse in poišči datoteko, ki si jo prej našla v Outlooku. Nato pritisni Start in program bo nekaj mlel. Če bo našel napake ti bo potem ponudil možnost Repair. Naredi še to.

Bo zdaj šlo?

OK, sicer imam slo verzijo, ampak upam da bom našla.

hmmm, če uspe, golaž (ne predvolilni) sledi !

Če ne uspe imamo še nekaj asov v rokavu … saj veš, vse za golaž 🙂

Pa boš moral kar naslednji adut napisat, tukaj sem naredila to, a je isto….

Kako bi sicer zbrisala vso golazen in na novo instalirala, ne da bi bilo spet vse isto ?

Urejeno, je moj ljubi ppravil. Z težavami, a je šlo. Vrgel je dom 2003 in dal gor 2000, potem pa obratno dal 2000 dol in gor 2003.

DELA !

(golaž je pa pojedel)

Mojster za vse :):)

Napiši, kako dolgo bo delal…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Dela, še dela !

Na pa je šel še gulaš:)

Sicer pa ni fer, ker je itak verjetno že scanpst opravil 99% dela, tvoj ljubi je pa samo še pikco na i namalal in seveda gulaš pojedel :))

Ne, scanpst je naredil sam še več zmedo (tud zbrisal gonilnike za grafiko), dragi pa z praznim želodcem naredi vse za golaž. Pa tudi zate, ki si svetoval, bi ga skuhala !

Kdor je skuhal golaž, naj ga še poje 🙂
Po toči zvoniti je prepozno, kdo ve, kako je tvoj dragi pomotoma zbrisal gonilnike grafične – na opisani način gotovo ne. Morda je bil prehitro nagrajen.

Vedno pred odhodom serviserja ugasnite kištico in jo ponovno vključite, kajti nikjer ne piše, da se bo ob naslednjem zagonu sploh postavil 🙂

lp vsem

hehe Karmen, zdaj ali nisi ubogala in naredila točno to kar smo ti naročili, ali pa je tvoj fant, kot je že Tajfun ugotovil nepravično pojedel golaž in bi moral spat z praznim želodcem :))

Oki, zdaj pa resno … Scanpst je Microsoftovo orodje, ki je namenjeno temu, da restavrira oz reši podatke in ne, da jih pofedla ali celo zbriše kakšne gonilnike. Če se je to res zgodilo, pa imaš lahko kakšen hujši problem zato malce počekiraj za kakšnim viruskom in podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close