Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Otroški rojstni dan – pogostitev – ideje

Otroški rojstni dan – pogostitev – ideje

Spet bo kmalu tu otroški rojstni dan, zabava z otroci in starši. Mi da kdo kako idejo kaj dat na mizo poleg narezkov in raznega peciva? Pice, žar je že kar nekaj vsakdanjega pa bi rada kaj novega, drugega, bolj izvirnega. Sem mislila tudi kako solato iz makaronov in zelenjave,… drugih idej pa nimam več. Ima kdo kako dobro idejo?
Hvala

Mogoče dobiš tu kaj idej.

jaz sem lani pripravila hot-dog-e, ki so šli kot za med, sladoled, palačinke – praznovali smo zunaj in organizirali igre.

Hrenovke v testu,
– pečene kruhke (za otroke nastrgam poli, sir in zmešam s kislo smetano in namažem na kruhke in spečem),
– makaronova solata (skuhaš makarone, na kocke narežeš paradižnik, papriko, sir,… dodaš sesekljano čebulo, tuno iz konzerve in kislo smetano)
– jaz sem letos pripravila več namazov in sproti v toasterju pekla pruh.

Španska pita (poguglaš, zelo enostavna za pripravo), riževa ali kus-kusova solata (podobno kot makaronova), pitulice (itak), slani zavitki (štrudli, se jedo lahko tudi hladni), surovo korenje in bučke narezane na palčke, ki se jih pomaka v mešanico feta sira in kisle smetane, posuto s curry-jem (meni osebno božansko). No, vse to je verjetno bolj za odrasle, otroci se ponavadi na r.d. itak ne brigajo preveč za hrano :-)))

Jaz kakšnih solat ne bi dajala razen, če bodo poleg otrok tudi njihovi starši. Otroci ponavadi najraje jedo kakšne hitre slane prigrizke pa vse od mini pic in mini hot dogov, kakšna torta in to je to saj jih zanima vse kaj drugega na rojstnih dnevih kot hrana. Odvisno je pa tudi najbrž od starosti otrok.

Kaj pa pohani dinozavri in pomfri za otroke za tastare pa narezek in torta pa adijo. Jaz že dve leti ne kompliciram in si ne dajem dodatnega dela s hrano. Raje v tem času animiram otroke kot pa da strežem staršem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close