Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otroški dodatek- ga lahko dobim za nazaj?

otroški dodatek- ga lahko dobim za nazaj?

Do sedaj nismo bili upravičeni do otroškega dodatka. Oktobra lani smo dobili tretjega otroka in če sem pravilno izračunala, bi nam sedaj pripadal najnižji otr. dod. Zanima me, ali je kakšna možnost, da ga uveljavim od rojstva tretjega otroka dalje ali pač samo od oddaje vloge dalje? Naj hvala!

od oddaje dalje, oddaš sedaj, dobiš za naslednji mesec

Ce je tvoj otrok vilinski potem lahko zahtevas za tudi do 10 let nazaj. Seveda pa se izvede test. Ce je pa indigo pa mislim, da je 5 let. Obvezno preveri za vse otroke. Mogoce pa kaj dobis! 🙂

Ne razumem, kaj pomeni, da je otrok vilinski? A da je škrat ali kaj?

tole: http://med.over.net/forum5/search.php?151,search=vilin,author=Kensington,page=1,match_type=ALL,match_dates=365,match_forum=ALL,match_threads=0

tuki je pa se za indigo otroke: indigo

Pri nas je bila podobna situacija. Za drugorojenega (s katerim pridemo do dodatka), so nam priznali dodatek za dva meseca nazaj, za prvorojenega pa od vloge dalje… Po zakonu lahko za otroka uveljavljas do 90 dni po rojstvu za nazaj, po tem datumu velja datum vloge.

Nujno oddaj še v februarju, da boš dobila od marca naprej, prvo izplačilo bo v aprilu. Upam, da si lani oddala vlogo za dodatke za veliko družino, ker ti avtimatično ni pripadal. Letos ga dobiš avtomatično, ker boš oddala vlogo za otroški dodatek za tri. Za nazaj pa bi veljajo le, če bi od rojstva minilo manj kot 90 dni.

Stvar je taka:

1. če vložiš vlogo za otroški dodatek v treh mesecih od otrokovega rojstva, ti pripada otroški dodatek z mesecem otrokovega rojstva. Torej: če je otrok npr. rojen 23.2. in vložiš otroški dodatek najkasneje do 23.5., ti pripada otroški dodatek z mesecem februarjem dalje (dobiš otroški dodatek tudi za februar, izplačan v marcu).

2. če vložiš otroški dodatek po preteku teh treh mesecev, ti otroški dodatek ne pripada za nazaj, ampak s prvim dnem naslednjega meseca dalje.

Upravičenost do otroškega dodatka in njegovo višino si lahko izračunaš (glej zakon o Starševskem varstvu in družinskih razmerjih – razrede).

Pozdravljeni mene zanima če se otroški dodatek izplačuje za nazaj ali za tekoči mesec

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close