Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika otroška rojstnodnevna torta

otroška rojstnodnevna torta

Hoj!

Ali ima kdo kak predlog za otroško torto za rojstni dan. Mora biti čokoladno testo in sadni nadev.

Hvala! B

Čokoladno-marelična morda? Super čokoladno-sadna kombinacija. Ali pa torta Nutella z nadevom iz banan – so jo zelo hvalile punce na enem drugem forumu.

Schwarzwaldska, tj. čokoladno testo, višnje, smetana, oblita s čokolado? Zala je pisala fine recepte pod imeni “Črni gozdiček”, gotovo lahko najdeš z iskalcem.

Drugače pač narediš čokoladni biskvit (v navadnega dodaš kakav, še bolje stopljeno čokolado), prerežeš na plasti, vsako namažeš/obložiš s plastjo sadja in plastjo smetane. Za sadje zelo pašejo marelice, kot je predlagala Staša, višnje (v Črnem gozdičku), pa tudi jagode, maline (npr. zamrznjeno Eta sadje). V tem času pride najbolj v poštev zamrznjeno sadje (jagodičje se z nekaj sladkorja lepo razpusti v gosto kremo/marmelado) ali odcejeno sadje iz kompota.

Povej, če si mislila tudi konkretne recepte za biskvit… Ali pa če kar napišem za jagodno/malinovo torto, ki sem jo delala ta vikend…

 5 jajc
 15 dkg sladkorja
 20 dag moke
 1 pecilni prašek
 ½ dl olja
 1 dl vode
 1 1/2 žlice grenkega kakava v prahu
Nadev:
 5 dl sladke smetane
 1 vrečka (450 g) ETA zamrznjenih jagod, 1/2 vrečke malin

Dobro stepeš beljake in sladkor. Počasi posamezno dodajaš rumenjake, dobro stepaš (jaz sem kar pustila multipraktik, da laufa). Dodaš olje in vodo. Na vrh preseješ moko s pecilnim, kakao in počasi ročno zmešaš. Pečeš na 180°C cca. ½ ure. Imela sem 26 cm model, dvakrat sem prerezala. Biskvit je kompakten, lepo se reže.

Zamrznjene sadeže daš v kozico (lahko tudi celo vrečko malin, jaz sem jih malo pustila za drugič za mafine), 5 žlic sladkorja. Segrevaš in mešaš, maline se bodo razpustile, jagode sem malo narezala, da niso bile prevelike. Verjetno se bo nabralo dovolj soka, po potrebi ga malo doliješ. Malo pokuhaš, ne preveč, da maline preveč ne razpadejo. Jaz nisem niti zavrela, samo da se je stopilo in je nastala kot gosta marmelada. Posebej sem stepla sladko smetano s 3 žlicami sladkorja in kremfixom.

Prvo plast biskvita namakaš s kakšnim sokom (recimo pomarančnim ali jagodnim), premažeš s polovico sadja, obložiš s slabo polovico smetane. Na to maso daš drugo plast biskvita, ga spet namakaš s sokom, premažeš s sadjem in smetano. Na vse to daš tretjo plast biskvita in jo še malo zmočiš. Vrhnji del sem na tanko namazala z marmelado in oblila s čokolado, obod sem premazala s preostankom smetane (ali če ti uspe lepo obliti). Torta je zelo lahka in osvežujoča, priporočljivo je, da vsaj 6 ur odstoji, še bolje čez noč. Mi smo jo načeli že po 4 urah in sem vedela, da je prehitro, zvečer je bila že boljša, naslednji dan še bolj. Kot vse torte pač. Pazi, ko jo enkrat sestaviš, je ne moreš več prelagati, je premokra in pretežka.

Če je za otroško rojstnodnevno zabavo, jo po vrhu okrasiš s figuricami, pisanimi mrvicami, smarties bonbončki, gumi bonbončki…

Lepo praznovanje, Mimi

Najlepša hvala za super recept!

Bernie

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close