Otroška karta ali karta za dojenčka
Pozdravljeni,
Drugo leto gremo na tajsko. Imamo nočni let istanbul-Bangkok (turkish airline). Zanima me, ali naj kupim tudi otroško letalsko karto za sina, ki bo takrat star 18 mesecev ali samo dojenček varianto. razlika c ceni je nekja čez 500 eur. skrbi pa me, ker avion bo verjetno poln, otroka imeti 10 ur v naročju se bo za ubit. Mama pa me prepričuje, da je vedno na letih videla, kako so tako majhni otroci spali na tleh v prvi vrsti, s povštrčkom in dekco pokriti.
Prosim svetujte mi, ker ne bi rada ali imela otroka v naročju cel čas oz. kupila otroško karto pa bo otrok vseeno spal na tleh, ker mu bo tako bolj udobno, ker se bo lahko stegnil in ne bo ves pokrčen.
Hvala in lp, sonček
če bo takrat star že 18 mesecev bi mu jaz kupil sedež. že res, da se do 24 mesecev šteje “dojenček” cena, ampak 11 ur imeti razigranega otroka, ki bo hotel spat na avijonu brez sedeža, zna bit kar pestro. Pojstlice za otroke na letalih imajo, ampak so premajhne za tvoj primer. ponavadi držijo nekje do 15 kil, ampak so zelo zelo kratke, tako da ne pride vpoštev. na tleh bi sicer lahko spal, moraš pa pazit, ker je to načeloma prepovedano, na nekaterih prevoznikih to dovolijo, na nekaterih ne. vedet moraš tudi, da če bi spal na tleh, bi ga mogla budit vsakih, ko bi bila turbulenca, ker bi ga mogla pripet.
Forum je zaprt za komentiranje.